Két modell biztosan jön hazánkba a Redmi Note 11 szériából

Megtörtént a globális bejelentés, meglepetés azonban nincsen, hiszen a termékeket már egyszer Kínában megmutatták.

A Redmi Note modellek a Xiaomi égisze alá tartozó brand legnépszerűbb készülékei, jóval több mint 200 milliós darabszámban fogytak eddig. Nem meglepő tehát, hogy a gyártó annak ellenére is nagy feneket kerített a bemutatónak, hogy általában a csúcskészülékeknek szoktak külön rendezvényt tartani. A Redmi Note 11 széria jelen pillanatban kapásból négy tagot számlál, ami még persze bővülhet lefelé és felfelé is, azt már tudjuk, hogy melyek jönnek hozzánk is (Redmi Note 11 és 11 Pro), azt még nem, hogy milyen áron lesznek itthon kaphatók, de a nemzetközi árazást már bejelentette a gyártó.

Redmi Note 11
Redmi Note 11 [+]

A Note 11 és a Note 11S igyekszik az olcsóbb vonalon domborítani. Mindkét gép 6,43 inches, 90 Hz-es AMOLED kijelzőt kapott FHD felbontással, elméletileg 700 nites maximális fénysűrűséggel. Ennek ellenére az ujjlenyomat-olvasó oldalra került. Az eltérés a chipsetben keresendő egyrészről: Snapdragon 680 van a Note 11-ben, Helio G96 pedig a 11S-ben, mindkét modell 4G-s. A hátlapon a Note 11S erősebb, mert 108 megapixeles főszenzort kapott (ISOCELL HM2), a sima Note 11-ben csak 50 megapixeles a maximális felbontás. Az ultraszéles modul mindkét esetben 118 fokos és 8 megapixelt szállít, illetve közösek a segédszenzorok 2-2 megapixellel mélységhez és makróhoz. Elöl 13 (Note 11) és 16 (Note 11S) megapixeles a szelfilyukban üldögélő modul.

Redmi Note 11
Redmi Note 11 [+]

Az infravörös port is adott, a sztereó hangszórók is, közelségszenzort viszont nem találtunk a kiállított termékeket nézegetve, ahogyan NFC-t sem láttunk a Note 11 szoftverét vizsgálva. Ez már MIUI 13, ami egyelőre Android 11-re épül, javított memóriakezeléssel, folyamatos defregmentációval és optimalizált üzemidővel. Mindkét termék 5000 mAh-s akkut hord a hátlap mögött, a töltési sebesség is 33 wattos mindkét esetben, de hozzánk csak a Note 11 fog megjönni valamikor februárban. Nem csak a kártyafüggetlen, hanem az operátori piacon is elérhető lesz, ám aki hamarább akar rámarkolni valamelyik masinára, annak előrendelési kedvezményt kínál az AliExpressen a gyártó 160 dolláros árazással indulva (Note 11 4/64 GB).


[+]

A másik két termék már megkapta a Pro utótagot, illetve a páros egyik tagja már 5G hálózatokra is képes felkapaszkodni. Hozzánk mindkét változat jön majd márciusban,a 4G-s Helio G96-os MediaTek chipsettel, ami kevésbé tekinthető korszerűnek, mint az 5G-s verzióba kerül Snapdragon 695. Ez utóbbi 6 nm-es csíkszélességen készül, a Helio G96 viszont megragadt 12 nm-en, és hát GPU-ban sem veszi fel a versenyt a Mali-G57 MC2 az Andreno 619-cel.

Redmi Note 11 Pro
Redmi Note 11 Pro [+]

Minden másban viszont azonos a két modell. 6,67 inches, 120 Hz-es, FHD felbontású AMOLED panelt nézhet a júzer, ahogyan pörgeti a MIUI 13-at, a védelmet Gorilla Glass 5 nyújtja, a főkamera egy ISOCELL HM2-es szenzor 108 megapixelre kalibrálva, 8 megapixeles ultraszéles modullal, 2 megapixeles makró egységgel. A 4G-s változatban van még egy mélységszenzor is, bár ez nem sokat nyom a latban. Sztereó hangszórók, 3,5 mm-es jack kimenet, 67 wattos gyorstöltés és 16 megapixeles előlapi kamera is a felszereltség része, az ujjlenyomat-olvasó itt is oldalra került, az akkumulátor pedig 5000 mAh-s.

Az összes bemutatott termék
Az összes bemutatott termék [+]

A magyar árakat még nem tudni, a külföldieket igen, plusz itt is játszik előrendelési kedvezmény, amivel a Redmi Note 11 Pro 300 dollár alatt megcsíphető, aki pedig az 5G-s verzióra pályázik, annak minimum 310 dollárt kell letennie az asztalra. Ezzel egyébként elég versenyképes lehet a készülék, úgy tudjuk, hogy a hazai képviselet mindkét Pro modell forgalmazását tervezi, hozzánk pedig érkeznek a tesztminták is.

Azóta történt

Hirdetés