Redmi A1 - ki itt belépsz…

A legolcsóbb telefonok mezőnye gyakorlatilag egy olyan verseny, ahol az nyer, aki kevesebb kompromisszumot követel meg a júzertől.

Multimédia

Bár alapvetően azt szoktuk mondani, hogy a felbontás és a képminőség nem áll egymással összefüggésben, de azért az előlapi 5 megapixel és a hátlapi 8 megapixel riasztóan kevésnek tűnik ebben az esetben. A hátlapi modul egyébként a Samsungtól jön, egy ISOCELL 4H7, de ezt nem hátlapi felhasználásra szánja ám a koreai gyártó, leginkább korábbi Xperia okostelefonok szelfikamerájaként találkozhattunk vele három-négy évvel ezelőtt, ami az 1/4”-es szenzorméretet ismerve érthető. Az nem érthető, hogy itt miért tették ezt a már papíron is gyenge izét hátulra. A másodlagos kameránk pláne totálisan értelmezhetetlen, itt 0,08 megapixeles felbontásunk van (QVGA, vagyis 240x320), ami még akkor is a muhaha-szint, ha tudjuk, hogy elvileg egy mélységszenzor csupán, de mint azt ez a portré bizonyítja, gyakorlatilag semmire nem jó. Szóval ezzel a szettel vágtunk bele a fotózásba:

Csak kicsikét rettenetes. Nem különösebben iszonytató az eredmény, mert az alacsony felbontás dacára a képeken felismerhető minden, de a lencserajzolat esetleges, a szélek felé teljesen masszává állnak össze a részletek, a dinamikatartomány igen szűk, de ha a fényviszonyok jól alakulnak, akkor eseti felhasználásra a dolog működik, csak ne akarjunk este bármit is csinálni vele, mert ott viszont használhatatlanná válik a dolog. Az előlapi szenzor 5 megapixelen még gyengébb, itt van két felvétel, beltéren és kültéren:

[+]

Videózni a hátlapon Full HD felbontás mellett tudunk, stabilizáció egyáltalán nincs, emiatt remegni fognak a felvételek, az élesség itt is esetleges, a dinamika továbbra is nagyon szűk, a hang pedig monó, mert egy mikrofon dolgozik csupán. Este a helyzet tragikus, fókusz csak elvétve akad, képzaj viszont tömérdek. Az előlapi kamerával szintén Full HD-ban tudunk dolgozni, de az már nappal is épp csak elegendő, estére pedig teljesen életképtelenné válik:
[+]

A gyári zenelejátszóhoz van a MIUI-nak streaming szolgáltatása is, de nyilván alkalmas arra, hogy a telefonon levő zenéket csoportosítva listázza és lejátssza. Szegény hangszóró viszont elég hervatag, sem hangerőben, sem teltségben nem veszi fel a versenyt még a középkategóriával sem, ráadásul csak egy van belőle, a sztereó élményről le kell mondani. Van viszont 3,5 mm-es jack dugasz, ha ide headsetet csatlakoztatunk, akkor működtethető az FM-rádió is. A nagy felbontású videóstreaming kiesik, csak Videwine L3-ra van hitelesítve a motyó, mondjuk ezen a kijelzőn ne is akarjunk 4K-s videókat megtekinteni, mert a hardver sem nagyon bírja el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés