Nem sok változást hoz a Redmi A2

Képek és részletes specifikációs lista került elő a legolcsóbb Redmi mobil új generációjáról. Maradt a microUSB.

Folytatódik a belépőszintre célzó A-széria a Redminél. A tavaly piacra dobott Redmi A1 utódja, a Redmi A2 változatlan külső és színválaszték mellett érkezik a piacra az elkövetkező hetekben. Ránézésre tehát nincs semmi változás: marad a csepp formájú notchban belógó előlapi kamera, a műanyag készülékház, a két kamera és a microUSB csatlakozó vezetékes adatátvitelre és töltésre. Az akkumulátor is marad 5000 mAh-s, a töltés pedig nem gyorsul 10 wattról.

A Redmi A2 fekete és a kék színben.A Redmi A2 fekete és a kék színben. A Redmi A2 fekete és a kék színben. (forrás: WinFuture) [+]

A kijelző továbbra is 6,52”-es IPS LCD, HD+ felbontással és 60 Hz-es frissítéssel. Marad a 2 GB RAM és a 32 GB-os, microSD-vel bővíthető eMMC tárhely is, viszont változik a rendszerchip, a Helio A22-t a nemrég bemutatott Helio G36 váltja. Így marad a MediaTek alsópolcos kínálatából választott SoC, viszont a frissített chip már támogatja az Android 13 Go változatát, így ezzel előre telepítve jelenik majd meg a Redmi A2.

A képek alapján marad a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó és a microUSB is.
A képek alapján marad a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó és a microUSB is. (forrás: WinFuture)

A hátlapi kamerák közül az egyik egy 8 MP-es egység lesz, a második kamera vélhetően marad a QVGA (0,8 MP) mélységszenzor. Az előlapi szenzor 5 MP-es lehet, ahogy az elődben is. Mindezt 97 eurós áron tervezi Európában forgalomba hozni a gyártó a forrás szerint a következő hetek folyamán. Ez mai árfolyamon 37 500 forintra váltható, viszont a hazai adóterhekkel együtt vélhetően az előd 48 - 49 ezer forintos árán startol majd az A2 is Magyarországon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

  • Redmi A1 - ki itt belépsz…

    A legolcsóbb telefonok mezőnye gyakorlatilag egy olyan verseny, ahol az nyer, aki kevesebb kompromisszumot követel meg a júzertől.

Hirdetés