Becsúszott ötvenezer forint alá itthon a Redmi A1

Mondjuk csak tíz forinttal. Magyarországon 49 990 forint lesz a telefon 2/32 GB-os kiszerelésben, október elejétől kapható.

Valószínűleg jó szívvel gondolnak a Xiaomi Mi A1-re azok, akik használták. Az Android One rendszerrel és a kedvező árral sikerre volt ítélve a nyugati piacon bemutatkozóként használt telefon öt évvel ezelőtt. A Xiaomi ismét megpróbálkozik azzal, hogy a jól csengő A1 név alatt telefont dobjon piacra Ázsián kívül, most a Redmi márka berkeiben. A Redmi A1 október elejétől lesz kapható a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül hazánkban, 49 990 forintot kér el érte a gyártó.

Hazánkban csak a fekete és a zöld színű Redmi A1 lesz kapható.
Hazánkban csak a fekete és a zöld színű Redmi A1 lesz kapható. (forrás: Xiaomi) [+]

Pénzünkért 6,52 hüvelyk átlójú HD+ (720 x 1600 pixel) felbontású IPS LCD panelt kapunk, a megjelenítő 60 Hz-en frissít, a megjelenített tartalomba egy csepp alakú notch lóg be csupán felül, itt kapott helyet az 5 megapixeles előlapi kamera. A hátlapon egy 8 megapixeles főkamera és egy 0,3 megapixeles (QVGA, 248 x 328 pixel) felbontású segédkamera van, amikből a portrékhoz szerez extra mélységadatokat a rendszer. A kamera támogatja a portréfotózáson kívül a time-lapse felvételek készítését is.

Redmi A1 feketében.
Redmi A1 feketében. [+]

A mobilt egy 12 nanométeres MediaTek Helio A22 processzor hajtja, mellé 2 GB operatív memória és 32 GB (eMMC 5.1) tárhely jár, amit 1 TB-ig lehet bővíteni microSD kártyával. A rendszer Android 12, de MIUI nélkül, szóval a Mi A1-en látott Android One letisztultságát a névrokon is örökli. Ugyanígy felejtős az 5G is, a Redmi A1 csak 4G-n vagy Wi-Fi-n (802.11 a/b/g/n) kommunikál, ám egyszerre két nano-SIM kártyát is fogad. Bluetooth-ból 5.0 került a telefonba (A2DP, LE), navigálni pedig A-GPS, GLONASS és BDS rendszereken tud. NFC nincs, van viszont 3,5 milliméteres audio csatlakozó, mellette pedig egy régi ismerős, a microUSB port található. Ezen keresztül 10 wattal tölthető az 5000 mAh-s akkumulátor, amely a mobil 192 grammjának nagyját is adja. A ház 164,9 x 76,5 x 9,1 milliméter, plasztikból van, de bőr hatását imitálja, hazánkban fekete és világoszöld színekben lesz kapható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés