Realme Watch S Pro - nem elég profi

Kezdő szárnypróbálkozások után közvetlenül a Huawei és az Amazfit legjobbja ellen száll versenybe a Realme.

Külső, kezelés, üzemidő

Mi az: nem teljesértékű okosóra, nem sportóra, nem egyszerű értesítéskijelző vagy fitnesz karperec, ugyanakkor mutatós, egész sokat tud és ritkán kell tölteni? Ez nem találós kérdés, a Huawei Watch GT és az amoledes Amazfit órák széleskörű csoportjára keresek jelzőt, ezek sorát gyarapítja ugyanis a Realme Apple Watch klónja után most már a sokkal jobban sikerült, igaz: 50 ezer forintért drágább Watch S Pro is. Kipipálja az előnyös megjelenést, igaz: 46 mm-es órarésszel és 11,1 mm vastagsággal határozottan férfióra, de azon belül egész észrevétlenül hordható, ha 63,5 grammon, szilikonpánttal együtt nem is könnyű.


[+]

Megvan a 454 pixel és 1,39” átmérőjű, kint is jól látható, kirobbanó színeket kínáló AMOLED érintőpanel automatikus fényerőállítással, csak kissé lilás kalibrációval. A műfajnak megfelelve végül megvan az egyszerű hardverre húzott, fapados rendszer is, cserébe 8-9 napos üzemidő jár vegyes használattal, folyamatos pulzusméréssel és heti két GPS edzéssel, vagy 10-12 az utóbbi elhagyásával. Sokan vállalják be inkább ezt a formulát, mint egy 1-2 napot bíró, igazi okosórát, vagy egy jóval drágább Garmin, Polar, Suunto sportspecialistát. Persze saját kategóriáján belül a Realme csuklóékének teljesítenie kell, legyen szó pontos aktivitáskövetésről és a kötelező alapok melletti extrákról.


[+]

Ebből a szempontból az első nálam járt Realme kütyü kevésbé profi: szemre azért a Watch GT 2 Pro letisztultabb és megmunkálásban egy szinttel feljebb van, nem beszélve vezetékmentes Qi töltéséről, ami helyett tesztalanyunk hagyományos érintkezős bölcsőt kínál a sárga dobozban, a kábel túlvégén USB-A fejjel. Ám speciel a rozsdamentes acélvázba bújt alanyunkat ugyanolyan jól egyberakták, ha műanyag is a hátlapja, az 5 ATM védelem és így a sekély vizes úszás támogatása megvan, a két fémgombot jobbra pedig kellemes lenyomni, megfelelő visszajelzéssel. Ami nincs, az a WiFi vagy eSIM mellett a belső tároló az önálló zenehallgatásra, a hívásfogadás lehetősége hangszóróval és mikrofonnal, a barometrikus magasságmérés és hőmérés, illetve a folyamatos véroxigén-telítettség mérés, stresszkövetés, az EKG vagy a vérnyomás mérés.


[+]

Ezt leszámítva a szokásos tudáslista kipipálva: visszafele kompatibilis Bluetooth 5.0 kapcsolat iOS és Android kapcsolattal, optikai pulzoximéter, iránytű, giroszkóp, a hattengelyes gyorsulásmérő és rezgőmotor, ami elég középszerű, intenzív edzés közben nem mindig éreztem, „erősre” állítva sem. Ha a küllem különösebben nem tűnik ki a sok hasonló dizájnú óra közül, legalább szíjválasztékból akad többféle, akár vegán bőr kiadásban, és én elsőre lecserélném az olcsó érzetű, 22 mm-es fekete szilikonpántot, mert túl vastag és az órával való találkozásnál, a csuklón mozgatva konkrétan nyekereg, de legalább a csat minőségi és stabilan.


(forrás: Realme) [+]

A hardvert a Realme különösebben nem részletezi, mindenesetre megfelelő a rendszer reakcióideje és a panel érintésérzékelése, négyirányú mozdulattal pedig szinte minden azonnal elérhető. Lepöccintve olvashatók az értesítések magyar ékezetekkel (magyar rendszernyelv nincs), de emojik, csoportosítás és bármilyen válaszadás lehetősége nélkül, ami csalódást keltő, egyszerű válaszra egy sportcélú Garmin is alkalmas. Alulról felfele az ikonos alkalmazáslista ugrik elő, és sokkal kényelmesebb vele a különféle funkciókat elérni, mint amazfites és huawei-es társai egyik gombját megnyomni, majd szöveges listáján végiggörgetni.


[+]

Balról a kapcsolók simíthatók elő, illetve balra-jobbra tovább haladva a napi mozgásadatok, az időjárás, az alvás- és pulzusstatisztikák, valamint a zenelejátszó widgetje. Az utóbbi mondjuk TCL 10 Próval társítva csak egy-egy mobilos lejátszót kezelt, nem mindet. Az viszont tény, hogy ha egyszerre csak egy alkalmazás is futhat a kütyün, fürgén lehet a főoldalra visszatérni és mondjuk az edzéseket elindítani. Maga az óra gombnyomásra és felemelésre villanhat fel, illetve jár analóg és digitális stílusú mindig aktív kijelző, csakhogy az lazán megfelezi az üzemidőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés