Hirdetés

TCL 10 Pro - belépés engedélyezve

Az első TCL okostelefon, amely nálunk is kapható. Rögtön egy elég korrekt ajánlattal lép be a hazai piacra a márka, de erős a konkurencia is.

Bevezető

A TCL neve mobilos berkekben nem cseng idegenül, de eddig kifejezetten TCL márkajelzésű okostelefont felénk nem lehetett kapni. Tévéket viszont zsákszámra, ami annyiban nem meglepő, hogy a TCL egy óriási kínai elektronikai gyártó, ahol most úgy érezték, hogy eljött az időre arra, hogy ezzel a márkával megpróbálkozzanak Európában is, ha már úgy alakult, hogy a Huawei-Honor páros éppen nagypolitikai játszmák elszenvedője és épp nem minden szegmensben tud versenyképes terméket felmutatni. Ugyanerre játszik amúgy a Realme is (anyacég: BBK Electronics), szóval láthatóan van némi tülekedés a piaci részesedésért, de ez esetünkben egyáltalán nem baj, így ugyanis a 100 ezer forint körüli árszegmensben kifejezetten változatos a kínálat.


[+]

Az árolló az elmúlt pár évben óriásira nyílt, a csúcstelefonok ára elszállt a Marsra, a nagyon ótvar minőségű, belépő szintű ajtókitámasztók kikoptak Európából, mostanság 45-50 lepedőnél kezdődik a hivatalosan, itthon beszerezhető, érvényes képességű cuccok ára, viszont a középkategória kitágult és 100 ezer forint körüli mezsgye egyre több, komolyan vehető termékkel bővült. A Xiaomi/Redmi vonal itt továbbra is erős, a Samsung sem csak a vállát vonogatja és betolja szolgáltatókhoz a motyókat, az A71 például érvényes konkurens, a Realme a 6 Próval már mutatott egy vonzó cuccot, a TCL pedig ugyanebben az ársávban indítja a 10 Prót. Szegény Huawei a P40 Lite-tal igyekszik megmaradni, ez a konkrét modell amúgy pont a legjobb ajánlatuk (és már 90 ezer forint alatt is haza lehet vinni), a Honor még mintha kivárna kicsit, a Sony az Xperia 10 II-t kicsit fentebb árazta, az LG Velvet tutira drágább lesz még ennél is jobban, a Nokia pedig a nem annyira jól sikerült 7.2-vel van jelen, ami viszont kissé olcsóbb most már, mint kezdetben volt. És ezek csak a legismertebb modellek.


[+]

Szóval van itt tülekedés, ebből a mezőnyből nem könnyű kiemelkedni, de szinte minden hasonló árfekvésű készüléknek van olyan tulajdonsága, amit a többiek nem, vagy pont nem olyan kombinációban tudnak nyújtani. A Realme a 90 Hz-es kijelzővel virít, a P40 Lite ebben a mezőnyben gyors és jól optimalizált, plusz fotós fronton is egész ügyes (ráadásul az 5G-s változat is itt van kicsit drágábban), a Samsung a koherens One UI-t, az AMOLED kijelzőt és a komplett ökoszisztémát adja, a Xiaomi rágyúrt kamerára, az LG a formatervre, a Sony pedig IP-védelmet tud felmutatni. A kérdés az, hogy a TCL 10 Pro mivel tudja magát észrevehetővé tenni, de azt elöljáróban már ezen a ponton le lehet írni, hogy meglepően sok olyan tulajdonsága van, ami miatt akár erre is eshet a választás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés