Hirdetés

Realme 5 Pro - igazi vetélytárs

Nem járt még nálunk sok Realme okostelefon, de mostantól ez változik. A frissen hazánkba érkező márka húzómodellje lehet tesztalanyunk.

Adatátvitel, akkumulátor

Egy új, Kínából érkező márka első termékeinél még illik megjegyezni, hogy az összes hazai 4G frekvenciával jóban van (ismeri a B20-at is), a hangminőség mindkét SIM-et használva korrekt, a WiFi kétcsatornás és elég stabil, a GPS gyors és pontos (GLONASS, GALILEO és BDS támogatással), a 2.0-s Type-C csatlakozó pedig természetesen OTG-s. Viszont nincs NFC, ami mindenképpen baki ezen az árszinten, ugrott tehát a mobilfizetés, mint opció. A Chrome mellett előre telepített Opera is akad (ezt pont fel tudja tenni bárki, akinek fontos), a böngészés a kívánalmaknak megfelelő tempóval zajlik.

Hirdetés

[+]

A hátlap alá tett akkumulátor egy Li-Pol telep, kapacitása 4035 mAh. Ez nagyjából a kategória átlaga, az üzemidő sem mondható kiugrónak, olyan másfél napos töltési ciklusokra lehet berendezkedni, de a VOOC 3.0-s gyorstöltés miatt tényleg pikk-pakk lehet annyi életet lehelni a telefonba, hogy egy fél napig még simán elketyeg. És igazából egész jól is bírja, videózni 50%-os fényerővel például 12-14 órán keresztül lehet úgy, hogy WiFi-n jön az adat.


[+]

Értékelés: Realme 5 Pro
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. A Realme 5 Pro egy érett telefon. Mármint ahhoz képest, hogy nálunk új márka. Abszolút egyben van, nincs kirívó hibája, le van fordítva rendesen a menü, korrektül össze van rakva és nem nagyon tudok belekötni semmi fontosba. Megítélésem szerint ennek a konkrét modellnek két hibája van: az OIS és az NFC hiánya. Persze lehet azon lamentálni, hogy a makrókamera helyett jobb lett volna egy OLED kijelző, vagy hogy esetleg egy picit talán ha vastagabb, akkor belefér a sima Realme 5-ben dolgozó, 5000 mAh-s akkumulátor. De tényleg nincs vele semmi gond, a felhasználók zömének bőven elég a tudása, a sebessége, a kamerája, korszerű benne a chipset, a csatlakozók, a kialakítás, szóval minden esélye megvan arra, hogy sikeres legyen. Ehhez persze egy versenyképes árazásra is szükség van, a 80 ezer forintos kategória pedig nem hemzseg a világbajnok vételektől, de azért a Xiaomit itt is nehéz megszorongatni. A legnagyobb konkurens a Note 8 Pro (ha a friss modelleket nézzük), de mindkét irányba dőlhet a mérleg nyelve az elvárások függvényében. Az biztos, hogy jót fog tenni a piacnak, ha a Realme át tudja venni a némiképp bizonytalan jövőjű Honor helyét, de ha a Huawei ismét megerősödik, akkor sem baj, ha van még egy komolyan vehető konkurens a piacon. Részünkről egy Tetszett plecsni mindenképp kijár ennek a telefonnak.

Realme 5 Pro

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés