Hirdetés

2017. október 20., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Qtek 8310 - álomgombok és Windows

Kékhalál nem volt, Windows feeling viszont igen.

Külső

A 8310 nem az első Qtek kütyü, ami szerkesztőségünk kezei között megfordul, a 9000 után ez is mély benyomást hagyott bennünk, jelen tesztünk alanyát az XXL GSM-től kaptuk. Rögtön a külsejével megfogott minket. Képzeljünk el egy elegáns, szürke-fekete mobilt egy hatalmas, 320x240 pixeles, tűéles kijelzővel, és az általam eddig látott legprofibb gombokkal. Ha ezt mind elképzeltük, már meg is van a 8310. Leginkább egy Siemens mobil jut róla eszembe a mai napig, amikor ránézek, és az emberek többsége sem párosította a kinézetet a Qtek márkanévvel. A készülék elejét egyértelműen a hatalmas kijelző uralja, alatta helyezkedik el a tökéletessel határos gombsor, valamint a remek joystick. A gombok anyaga a mostanában divatos selymes-műanyag, szinte simogatni támad kedve az embernek őket. Még SMS írásra is adtam a fejem ezen a remekbeszabott beviteli felületen, ami pedig az elmúlt 1-2 év alatt nem nagyon fordult elő. A gombsor közrefogja a gumírozott közepű joystickot, amely szintén az általam látott eddigi legjobb darab. Az érintése nem bántja az ember kezét, egyértelműen érezzük, hogy hová is billentettük a gombot, és az ellenállása is tökéletes.

A gyorsgombok megszokása percek alatt sikerült. Van egy a telefonkönyvnek, egy az üzeneteknek, valamint a hagyományos Windows billentyűk is helyet kaptak. A Home gombbal például mindig a főképernyőre ugrunk, míg a Back gomb a nevéből adódóan egyértelműen működik. Ezek mellett két kezelőbillentyűt is kapunk, melyeknek funkciója folyamatosan változik, erről a kijelzőn folyamatosan tájékoztatást olvashatunk. A gyorsbillentyűk méretét sajnos nem sikerült olyan jól eltaláni, de ezért kárpótol minket a billentyűzet.

A kijelző felett a szerényen visszahúzódó Qtek felirat felett találjuk a szintén szerény állapotjelző fényeket. A készülék egyik oldalán a kamera gyorsgombja található, míg a másikon a hangerőszabályozó mellett a kapcsolatok gyorsgombja található. Mi is ez? Egy nagyon jó ötlet, ugyanis ezt megnyomva egy gyorsmenübe jutunk, ahol ki-be kapcsolhatjuk a Wi-Fi-t, a Bluetooth kommunikációt, a szinkronizációt, és még csendes módba is válthatunk.

A szürke hátlap, és az azon feszítő 1.3 megapixeles kamera valahogy számomra nem fért bele az összképbe. Túl szürke, hétköznapi, sablonos volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.