Hirdetés

Nokia XL Dual SIM - méretes tévedés

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Symbian lassú halálakor, az Android és az iPhone megjelenése után sokan temetni kezdték a Nokiát. Először úgy látszott, hogy nem alaptalanul, hiszen a finn óriás látszólag nem akart reagálni a piaci változásokra, mire pedig feleszmélt, a konkurencia őrült sebességgel elszáguldott mellette. Miközben hajdanán az okostelefon szó össze volt forrva a Nokiával, villámgyorsan a sereghajtók között találták magukat. Ekkor jött az a bizonyos nagy bejelentés, miszerint összeállnak a Microsofttal és használni fogják az akkor friss WP7-et, amit nem sokkal korábban húzott elő az amerikai cég a kalapból.

Nokia XL
[+]

Sokan fel is kapták a fejüket, elvégre a Microsoft nem valami sarki fűszeres szintű cégecske. Ám a folyamatok keservesen lassan haladtak, ment a fogadkozás, az ígérgetés, a konkurencia meg közben ezerrel ment előre. Végül eljött a pillanat, bejelentésre került a Lumia termékcsalád Windows Phone rendszerrel (közben a Symbian hivatalosan is befejezte pályafutását) és gyakorlatilag a nulláról kellett újrakezdeni mindent, miközben olyan ígéretes fejlesztések mentek a kukába, mint a MeeGo. Nehéz út volt, de mostanra kezd egyre jobban kiforrni, összeállni az egész, a rendszer folyamatosan megújul, a készülékek is egyre jobbak, ami az eladásokon és a pénzügyi eredményeken is látszódik.

Nokia XL
[+]

Aztán kiszivárgott, hogy a finnek kísérleteztek az Androiddal is, még a Microsoft előtt. Már szinte minden nokiás hírnél elsütötték az „Androiddal kellene” viccet, ám egy kis idő múlva kiderült, a kísérletek nem álltak le. Megtörtént a csoda, a Nokia bemutatott három Android rendszerű telefont az idei MWC-n. Amint megkaparintották az első tesztpéldányokat, kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Amikor a szerkesztőségben Bog rámutatott az asztalra, hogy az ott lévő kütyük közül válasszam ki, melyiket viszem magammal, azonnal ráböktem az XXL GSM-től érkezett Nokia XL-re. Androidos Nokia, hát ilyen lehetőséget nem hagyok ki, bár ha tudtam volna, mi vár rám, akkor hozzá se nyúlok. A doboz illeszkedik a Lumia csomagokhoz, a készüléken felül egy hálózati töltőfejet, USB kábelt és egy sztereó fülest rejt magában.

Nokia XL
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

 • Frissül a Nokia X platform

  Az Android-alapú készülékek fejlesztésének háttérbe szorítása ellenére a Microsoft továbbra is gőzerővel dolgozik a már piacra dobott készülékek szolgáltatásainak finomításán.

 • A Microsoft is szelfimobillal rukkolhat elő

  A sokáig csak Superman kódnévre hallgató készülékről számos apró részlet kiszivárgott, így az előlapi és hátlapi kameraszenzorok felbontása.

 • Nokia Lumia 635 - negyedik fokozat

  Megérkezett hozzánk a Lumia 630 4G modemmel felvérezett ikertestvére. A Lumia 635 tesztjében elsősorban a szélessávú adatképességekre vagyunk kíváncsiak.

 • Gigabyte GSmart Mika M2 - szemből kemény

  Szokásosan kétkártyás, középkategóriás felszereltségű, HD kijelzős készüléket dobott össze a Gigabyte, amely egész kellemesen sikerült.

Előzmények

Hirdetés