Hirdetés

2018. december 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Nokia X Dual SIM - bétateszt következik

Érdekes gondolat olyan androidos okostelefont csinálni, ami feature phone-nak akarja mutatni magát. A finnek újdonsága ennek ellenére piacra került.

Hirdetés

Előszó, tartozékok

A Nokia X készülékcsaládról már annak barcelonai bejelentése előtt is rengeteg dolgot lehetett olvasni, hiszen szinte minden kiszivárgott, kezdve a jó minőségű termékfotókon át a konkrét készüléknevekig. Én azonban szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban, hiszen a Microsoft által felvásárolt Nokiáról nem tudtam elképzelni, hogy androidos okostelefont dobjon piacra. Miközben a szerkesztőség többi tagja már kész tényként kezelte a termékcsalád megjelenését, én kivártam, majd a Mobile World Congressen már kénytelen voltam elhinni: ez tényleg a valóság.

Nokia X Dual SIM
[+]

A finnek stratégiáját ismerve persze biztosra lehetett venni, hogy itt nem egy egyszerű androidos készülékcsaládról lesz szó, hiszen az X-széria az Asha mellett szeretne helyet foglalni, azaz inkább erősíti a feature phone-ok egyre kisebb családját, mint a komoly okostelefonokét, ahol a Nokia egyébként kimondottan erős modelleket tudott piacra dobni az elmúlt évben. A bejelentéskor persze ki is derült, hogy az androidos Nokia készülékekre váró végfelhasználók nem pont azt kapják, amire az elnevezés alapján számítani lehetett. Az XXL GSM által biztosított Nokia X a közeljövőben piacra kerülő trió legkisebb tagja, mely testvéreihez hasonlóan nem egy teljes értékű Android operációs rendszert futtat, hanem az Android Open Source Projectre épülve nélkülöz szinte minden Google szolgáltatást, hiszen azokat részben Nokia és Microsoft megoldásokkal helyettesíti. Mindezt egy kellemesen kinéző készülékházban, gyenge hardverrel teszi, a történet pedig összességében elég összetett.

Nokia X Dual SIM
[+]

Új termékcsalád ide vagy oda, a csomagolás nem kapott új dizájnt, a jól ismert kék színű kartondobozban foglal helyet a Nokia X Dual SIM, melynek egyébként ez a teljes és hivatalos neve, hiszen egy kétkártyás masináról van szó, egykártyás verzió nem is létezik belőle, ami a szolgáltatóknál történő megjelenésnek nem biztos, hogy kedvez. A dobozban egy microUSB-s hálózati töltőt és egy WH-108 típusú, piros színű fülhallgatót kapunk, adatkábel nincs a pakkban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.