2018. május 24., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Egyéb rovat

Nokia N800 - internet, na de kinek?

Remek kis eszköz az N800, csak a célcsoportját nem sikerült még megtalálnunk.

Hirdetés

Bevezető

Első körben a Nokiáról mindenki azonnal egy egy újabb telefonra asszociál, pedig nem kellene ennek kötelezőnek lennie. A gyártó anno a ködös, sötét középkorban gumicsizmákkal kezdte az ipart és onnan váltott fokozatosan a mobilokra. Van azonban egy olyan ága is a termékeiknek, amelynek még talán a csizmáknál is kisebb az ismertsége, ez pedig az általuk Internet Tablet-nek nevezett készülékcsoport. Az első fecske a Nokia 770 volt, amely felett egy gyors kipróbálás után elsiklottunk, mivel értelmét abszolút nem láttuk. Az N800-at már hosszabb időre kaptuk meg a MobilX-től, így nem kerülhetik el olvasóink, hogy megosszuk velük azt, hogy hová fejlődött az előd. Nos az új modellnek pontosan annyi funkcióját láttuk, mint az előzőnek. A jó hír, hogy hamarosan érkezik az N810, amelyből pontosan ugyanaz hiányzik, ami a korábbi eszközökből: egy SIM kártya.

Pedig maga az elgondolás nem rossz. Adott egy eszköz, ami valóban az internetezésre van kihegyezve, ehhez megfelelő méretű kijelzővel, beszélgetésekhez webkamerával, mindez pedig egy PMP lejátszó tudásával megspékelve. Egyetlen dolgot felejt el a gyártó, mégpedig azt, hogy a legtöbb országban még nincs olyan szinten a WLAN lefedettség, hogy ez legyen az egyedüli mód az adatkommunikációra. Ha egy SIM fiókot beleraktak volna (telefonfunkciókra nem is lenne szükség), akkor én is örömmel fáradnék a pénztárhoz egy N800-ért, de így szinte biztosan kihagyom, mint sokan mások az országban.

Már a címben feltettem a kérdést, amely leginkább foglalkoztat: ez kinek készült? Nos, megígérem, hogy a cikk végére erre is sikerül nagyjából választ találnunk. Előszóban annyit, hogy az eszköz legnagyobb előnye a mobilitás melletti folyamatos internet elérés, amelyhez vagy WLAN hálókra van szükségünk (külföldön ez elérhető a legtöbb hotelben, étteremben) vagy egy telefonra, amelyet Bluetooth kapcsolaton keresztül modemként használunk. Sokan tehetnék fel a kérdést, hogy ez esetben minek a plusz eszköz, hiszen használhatnánk a mobilt is. Nos, erre is keresünk választ ebben az írásban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.