Nokia N81 8GB - csúszni azt tud

Hirdetés

Bevezető

Megjöttek az új Nokia telefonok, múlt héten itt volt az 5610, az N95 8GB és az E51, most pedig a kezünk közé került az N81. Az ember néha hiába fogalkozik 0-24-ben telekommunikációval, egyszerűen így sincs ideje mindenre figyelni, úgyhogy az N81-et előítéletek nélkül vettem kézbe, a doboz az XXL GSM-től jött. Annyit tudtam róla, hogy rendes adag pénzt kérnek érte, elcsúsztatható és az N sorozat tagja, tehát a multimédia lesz előtérben. Választhattam: sima N81, vagy a 8 gigás verzió. Nem is volt kérdés.

Néha még mindig azt merem feltételezni, hogy a modellszámozások terén van némi logika, de az N81 már a sokadik Nokia termék, amely erre rácáfol. Az ember azt hinné, hogy az N80 utódjával lesz dolga, de elég csak a hasára fektetni a telefont, hogy a 2 megapixeles kamera eloszlassa ezt a tévhitet: itt visszalépés is történt.

Az újdonságot tehát inkább előzmény nélküli telefonnak kell tekinteni, egyedül a Symbain rendszer és az elcsúsztatható kivitel utal az N80-ra, minden más valami teljesen új irányzat része lehet. A finnek az utóbbi időben rendesen rákapcsoltak, egy sereg új, nagyobb tudású eszközzel léptek piacra, s ezek jellemzően igen jól is sikerültek, Bocha kollega az 5610 kapcsán került orgazmusközeli állapotba, jómagam pedig az E51 előtt emeltem meg a kalapom, úgyhogy most az N81-nek is ilyen hatást kellett volna kiváltania.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Nokia N82 - új mérce

    Úgy fest, hogy ez a készülék hosszú ideig megint olyan mérce lehet a kategóriában, mint amilyen az N73 volt.

  • Nokia N78 - SUV mellé

    A Nokia N73 korának egyik legjobb készüléke volt, még szerintünk is. Itt az utód.

Előzmények

Hirdetés