2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Nokia N81 8GB - csúszni azt tud

Zenére kihegyezett Symbian készülékről van szó, semmiképpen sem tekinthető az N80 utódjának.

Hirdetés

Bevezető

Megjöttek az új Nokia telefonok, múlt héten itt volt az 5610, az N95 8GB és az E51, most pedig a kezünk közé került az N81. Az ember néha hiába fogalkozik 0-24-ben telekommunikációval, egyszerűen így sincs ideje mindenre figyelni, úgyhogy az N81-et előítéletek nélkül vettem kézbe, a doboz az XXL GSM-től jött. Annyit tudtam róla, hogy rendes adag pénzt kérnek érte, elcsúsztatható és az N sorozat tagja, tehát a multimédia lesz előtérben. Választhattam: sima N81, vagy a 8 gigás verzió. Nem is volt kérdés.

Néha még mindig azt merem feltételezni, hogy a modellszámozások terén van némi logika, de az N81 már a sokadik Nokia termék, amely erre rácáfol. Az ember azt hinné, hogy az N80 utódjával lesz dolga, de elég csak a hasára fektetni a telefont, hogy a 2 megapixeles kamera eloszlassa ezt a tévhitet: itt visszalépés is történt.

Az újdonságot tehát inkább előzmény nélküli telefonnak kell tekinteni, egyedül a Symbain rendszer és az elcsúsztatható kivitel utal az N80-ra, minden más valami teljesen új irányzat része lehet. A finnek az utóbbi időben rendesen rákapcsoltak, egy sereg új, nagyobb tudású eszközzel léptek piacra, s ezek jellemzően igen jól is sikerültek, Bocha kollega az 5610 kapcsán került orgazmusközeli állapotba, jómagam pedig az E51 előtt emeltem meg a kalapom, úgyhogy most az N81-nek is ilyen hatást kellett volna kiváltania.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nokia N82 - új mérce

    Úgy fest, hogy ez a készülék hosszú ideig megint olyan mérce lehet a kategóriában, mint amilyen az N73 volt.

  • Nokia N78 - SUV mellé

    A Nokia N73 korának egyik legjobb készüléke volt, még szerintünk is. Itt az utód.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.