Nokia Lumia 1020 - fényképesztő

Videó, zene

A Lumia 1020-szal természetesen videót is lehet rögzíteni és itt jön nagyon jól, hogy van optikai képstabilizáció (OIS) is az eszközben, ami normális határokon belül kiszűri a kézremegést. Nyilván egy vadul integető ember nem fog tudni ezzel a kütyüvel sem értékelhető mozit készíteni, de átlagos remegési együtthatókkal rendelkező felhasználók annyit fognak tapasztalni, hogy a telefon által felvett mozgóképek meglepően rázkódásmentesek.

Nokia Lumia 1020
[+]

A videóknál maximum 1080p felbontású filmek rögzíthetők, s bár a beállítások között van manuális fókusz, ezt csak a felvétel megkezdése előtt lehet állítani. A folyamatos autofókusz viszont megvan, ez az esetek 95%-ban szuperül működött, de bizony előfordult, hogy néhány másodpercig nem bírt élesíteni. Ami viszont állati jó, hogy a hatalmas felbontású szenzornak hála a mozgóképeknél is van lehetőség a zoomra, ha 720p-s felbontást választunk, akkor hatszoros, veszteségmentes közelítés alkalmazható, ami bizony egyáltalán nem haszontalan.

Mutatnánk pár filmecskét. Az első egy sima, nappali, kültéri utcakép, jól látszik, hogy a mások által átlagos rezonanciájúnak mondott kézremegésemet hogyan szedi ki az OIS, ide tessenek kattintani. A második egy beltéri, villanyfényes sporteseményen készült alkotás, ez itt érhető el, míg a harmadik egy mozgó autóból felvett videó, ahol azért látszik, hogy a budapesti utakkal még az optikai képstabilizáció sem képes megbirkózni.

Nokia Lumia 1020 Nokia Lumia 1020

Zenében nincs meglepetés, a Windows Phone 8-as platform beépített lejátszója hozza a kötelezőt: vannak albumborítók, lehet listázni a számokat mindenféle paraméterek alapján, fut a háttérben és szól. Kihangosítva igen hangos, de maximumra csavarva már sajnos kicsit torz, fülessel viszont nagyon kiegyenlített a hangzáskép. A gyári tartozék is kimondottan kellemes, ha pedig rádiózni akarunk, akkor szükségünk is lesz egy headsetre, ez szolgál ugyanis antenna gyanánt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Élőben a Nokia Lumia 1020 bemutató

    New Yorkban, magyar idő szerint 17:00-kor mutatta be a Nokia új, fotózásra kihegyezett telefonját, ami technológiájában a PureView-t követi.

Hirdetés