Nokia 8800 Arte - tovább fokozni

Hirdetés

Előszó, doboz

A Nokiának nagyon bejött ez a luxustelefon-biznisz: sorra dobálják ki a nyolcezres széria tagjait, amiket visznek is a júzerek, mint a cukrot. Manapság szinte nem tudok úgy utazni a metrón, hogy ne látnék egy iPhone-t vagy egy Sirocco-t valakinek a kezében. Persze a két készülék közel sem egy kategória, de egy dolgot azért jól mutat az eset: Magyarországon döbbenetesen sok embernek van pénze 150 gurigánál drágább mobiltelefonra. Érdekes.

Mitől luxustelefon a luxustelefon? Elsősorban attól, mint a luxuscikkek mindegyike: az árától. Egy ilyen cuccért legalább 150-200 rugót kell kicsengetni, ami egy mobiltelefonért véleményem szerint indokolatlanul drága, de ugye pont ez a luxuscikkek lényege. Másodsorban attól, hogy "exkluzív", azaz - az Idegen szavak és kifejezések szótárát idézve - előkelő, elegáns, kizárólagos, ízléses - ezt a kifejezést mondjuk marha sok készülékre használhatjuk. Harmadsorban minőségi anyagokból van összerakva, de a dolog itt is sántít egy kicsit, véleményem szerint ugyanis az Arte semmivel nem jobb vagy szebb, mint mondjuk a 6500 Classic, de erre később részletesebben kitérek. Maradjunk tehát abban, hogy a luxusteló azért luxusteló, mert rohadt drága.

A tesztkészülék az XXL GSM jóvoltából jutott el hozzám. Már a dobozán is látszik, hogy ez nem egy hétköznapi cucc, ennek megfelelően a tartozékok listája sem átlagos. A gép mellett egy valóban kiváló minőségű bőrtokot, egy Bluetooth headsetet, valamint egy csecse kis bölcsőt is találunk, de persze nem hiányoznak a szokásos kiegészítők sem (töltő, adatkábel, leírás, CD).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés