Nokia 8800 Arte - tovább fokozni

Telefonáljunk, adatkommunikáljunk

A telefonkönyben 1000 ismerősünk számára van hely. Extra mezőkből a szokásos kínálattal állunk szemben, a keresztnév, vezetéknév és szám mellé megadhatunk e-mail címet, webcímet, vállalatot, munkaköri leírást, hivatalos és bevenevet, postacímet, felhasználói azonosítót, születése napját, valamint mindenkihez hozzárendelhetünk képet, hangot és videót. A hívásnaplóban egyesített nézetben is láthatjuk a fogadott/nem fogadott/tárcsázott hívásokat, de természetesen rá is szűrhetünk az egyes kategóriákra. Mint említettem, a rövid szöveges üzenetek számának a PIM memória szab határt, csak úgy, mint a legfeljebb 300 KB-os multimédiás üzeneteknek. E-mail kliens van, boldogul a hitelesített IMAP szerverekkel is. A webböngésző szintén ismerős lehet pár régebbi Series40-es modellből, alapvetően jól használható.

Adatkommunikációs téren nincs szégyenkeznivalója az Arténak. A HSDPA-t ugyan nem ismeri, de 3G-s. Lefedettség híján EDGE-dzsel és GPRS-szel is netezhetünk, a készülék ugyanis ezeket is támogatja. WiFi sajnos nincs, a Bluetooth 2.0-s, támogatja az A2DP-t, az infravörös port viszont kimaradt a repertoárból. Az USB port a Lunában megismert microUSB, állítólag ez a jövő, engem zavart, hogy nem tudom a saját, megszokott miniUSB kábelemmel a gépre kötni a masinát, mely egyébként működik USB Mass Storage üzemmódban.

Telefonáláskor komoly bajok voltak a készülékkel. Minden bizonnyal egyedi hibáról van szó, de elég gáz, hogy pont egy ilyen drága modellből kaptam selejteset - a minőségellenőrzéssel véleményem szerint gondban lehetnek a finnek. A hangminőség alapvetően jó, de a hívások háromnegyedénél előjött egy iszanyatos zúgó hang, olyan volt, mintha beszélgetőpartnerem metrón utazna, én alig értettem, ő pedig egyáltalán nem hallott engem. Az előfordulásban nem volt semmi logika, volt, hogy már tárcsázáskor hallottam a sistergést, máskor csak pár perc beszélgetés után jött elő. A helyzeten úgy tudtam javítani, hogy csak GSM hálózatot használtam, valamint bekapcsoltam a hangtisztaságot - így "csak" minden harmadik-negyedik hívásnál jelentkezett az abszolút nem jelentéktelen probléma.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés