Nokia 8800 Arte - tovább fokozni

Média, mármint multi

A hátlapon található, mindenféle feliratot nélkülöző kamera 3,2 megapixeles, autofókuszos. A legnagyobb elérhető felbontás állóképeknél 2048 x 1536, mozgóképeknél pedig 640 x 480 pixel, utóbbit a gép 3GP formátumba rögzíti, a belső memória teljes kapacitása kicsit több, mint 1 órányi felvétel számára biztosít helyet.

A beállítási lehetőségek a szokásosak. Lehetőségünk van expozíció korrekcióra, bekapcsolhatjuk az éjszakai módot, az önkioldót, a sorozatfelvételt, van három effekt, kézzel is állítható a fehéregyensúly, a jpeg-tömörítés mértéke, valamint ki-be kapcsolható a kamerahang. A képminőség nem kiemelkedő, de nem is rossz, beszéljenek a képek.

A zenelejátszó szintén nem hoz újdonságot, de szolgáltatáskínálata majdnem teljeskörűnek mondható, szóval nem is kell. A repertoárból egyedül a mélyhang-kiemelés hiányzik, cserébe van egy ötsávos hangszínszabályzó, melyben egyéni sémákat is kreálhatunk. A zenéket lehet tekerni, a léptetés mértéke dinamikusan gyorsul, valamint függ a track hosszától. Ismétlés, shuffle mód van, a zenékre előadó, album és műfaj szerint szűrhetünk, de lehetőségünk van játéklisták használatára is.

A háttérben is futó lejátszószoftvernek gyárilag két témája van, szerintem egyértelmű, hogy az első képen látható a nyerő. A hangminőség kihangosítva nagyon jó, bár a hangerőt teljesen felcsavarva kicsit recsegni kezd a dolog, de 70-80 százalékon tényleg gyönyörűen szól. Sztereó fülest ugye nem kapunk hozzá, erről tehát nincs mit mondanom - bár véleményem szerint ennyi pénzért egy ilyet is hozzánk csaphattak volna, BT headset ide vagy oda. FM-rádió nincs.

Nem kifejezetten multimédiás fícsör, de van a beállítások között egy "koppintás" névre keresztelt dolog. Ki-be lehet kapcsolni, valamint beállítható, hogy milyen típusú óra jöjjön elő (analóg/digitális). A dolog lényege, hogy lezárt billentyűzárnál csak meg kell kocogtatnunk a telót, majd úgy két másodpercre feltűnik az óra. Kicsit idétlennek tűnik, de tulajdonképpen egész hasznos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés