Hirdetés

Nokia 3120 classic - szintet lép

Külső

Akkora dobozban érkezett a készülék, hogy komolyan felmerült bennünk a kétely: vagy a telefont, vagy a töltőt nem fogjuk megtalálni benne. De ezeken felül még egy headset is belezsúfolódott, a Nokia nem pazarolta a papírt, passzentosan üldögélnek az összetevők a kis csomagban.

Nokia 3120 classic

Az igen vékony, karcsú, kecses telefon előkaparása után az embernek még mindig nem esik le, hogy egy simán középkategóriás tudással felvértezett eszközzel van dolga. A sötétszürke szín, a logikus gombelrendezés, a 3-as sorozat stílusjegyei mind-mind visszafogottságot sugallanak. Az első pont, amin megakad a tekintet a kijelző felett található másodlagos kamera, amire persze legyintettem egy nagyot: biztos csak fényérzékelő. De mi van ha nem? Akkor 3G képes készülékkel van dolgunk, amelyhez tilos 128x160 pixeles képernyőt használni, s általában memóriabővítés is dukál.

Nokia 3120 classic

Így is van. A kijelző 240x320 képpontos felbontással örvendezteti meg a felhasználót, a hátlap leszedése után pedig ott van a microSD kártya helye a telefon oldalán. Más kérdés, hogy extra hosszúságú köröm szükségeltetik a behelyezett bővítőlapka kikapirgálásához, de ez legyen a legnagyobb gond. Az általános összeszerelési minőség jónak mondható, az anyaghasználat viszont fényes, csúszós műanyag – mindent azért nem lehet. A nokiás gombelrendezés nem fog problémát okozni, nagyok, jó nyomásponttal bírnak a billentyűk, még a kissé összecsúcsosodó alsó sor használata sem nehézkes.

Nokia 3120 classic

A hasára fektetett készülék hátlapján 2 megapixeles, vakuval kombinált kamera található. Az eszköz bal oldala teljesen ingerszegény, jobb oldalon is csak a hangerőt szabályozó gombok találhatóak. A 3120 classic üzembehelyezését a tetején található billentyűvel végezhetjük el, végül pedig érdemes megtekinteni a készülék alját, itt ugyanis a headset és a töltő bemenete mellett egy kis ajtócska védi a microUSB csatlakozót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés