Variálható lesz a Bixby gomb funkciója

A Samsung szerdán mutatta be az idei S széria négy modelljét, amelyek mindegyike rendelkezik a már ismert, intelligens asszisztenst előhívő extra fizikai kezelőgombbal. A Bixby gombot eleinte semmiféle (jóváhagyott) módszerrel nem lehetett hatástalanítani, majd nyilván közkívánatra, hivatalosan is kiiktatható lett. A Bixby asszisztens nem feltétlenül aktiválódik, ha kikapcsoljuk a beállításokban, ilyenkor viszont a gomb is létjogosultságát veszíti valamelyest. A Galaxy S9-re,S9+-ra és Note9-re is elérhető Android 9 alapú One UI-ban viszont már lehet vele variálni.

Az első felvétel a jelenlegi állapotot mutatja, a második az S10 bővített lehetőségeit. Az első felvétel a jelenlegi állapotot mutatja, a második az S10 bővített lehetőségeit.
Az első felvétel a jelenlegi állapotot mutatja, a második az S10 bővített lehetőségeit. [+]

A szintén One UI-t futtató Galaxy S10 széria esetében deaktiválni nem lehet a gombot, amit egyébként pont nem volt nehéz véletlenül nyomkodni, viszont új funkciót is rendelhetünk hozzá. Erre eddig nem volt lehetőség, most viszont két műveletet tud majd megkülönböztetni a bal oldali vezérlő. Kikapcsolni ugyan most sem tudjuk, de egy vagy két lenyomásra kérhetjük az asszisztenst, a szabadon maradó művelettel pedig bármi mást is elindíthatunk. Két lenyomásra nyilván kisebb eséllyel fog kéretlenül előbukkanni az asszisztens, míg egy nyomásra tetszőleges alkalmazás gyorsindítását állíthatjuk be. A hosszú lenyomás továbbra is a Bixby Voice hangasszisztenst aktiválja. Az Android 9-es frissítés és az új funkció nemsokára a Galaxy Note8-ra elérhető lesz.

Előzmények

Hirdetés