Hirdetés

MyKi Watch 4 Lite - hol jártál, kisfiam?

Gyerekeknek szánt órát próbáltunk ki, a MyKi-nak ez már nem az első ilyen terméke, viszont kétségtelenül fejlődött.

Hirdetés

Működés

Az órát az oldalsó gombbal lehet életre kelteni, ilyenkor megjelenik egy analóg óra, számok nélkül, ami pont a legkevésbé értelmezhető egy ilyen korú gyereknek. Ha viszont hozzáérünk a kijelzőhöz, akkor már láthatjuk az időt digitálisan is, plusz alatta két ikont (a gyártó szerint ez alapesetben anya és apa), ezekhez érve rögtön indul is a hívás az appon át beállított számokra. Nyilván kihangosítva fogunk tudni csevegni, nem mondom, hogy a világ legjobb hangminőségét kapjuk meg, de rövid társalkodásra alkalmas.


[+]

A menü sem lesz összetett, akármerre is húzzunk az ujjunkat, először a telefonkönyv jön fel, aminek a tételeit szintén az alkalmazáson keresztül tudjuk hozzáadni, ezeket lehet hívni az óráról az anyu+apu kombináción túl. Aztán jön “a” játék, mert a dobozra is rá van írva, hogy “games”, na ehhez képest egy darab, hát… ööö… játék van, ahol az a feladat, hogy egy összeadás, illetve kivonás látszik a kijelzőn és adott időn belül el kell dönteni, hogy helyes-e az eredmény. A három nehézségi fokot babrálva sem jön elő a köbgyök és a logaritmus, hanem csak a rendelkezésre álló idő rövidül. Én nem érzem, hogy akár kölyökként is ez a játék olyan nagy függőséget alakított volna ki bennem, szóval nem kell azon aggódni, hogy a gyerek már megint az órán játszik. Mert nem fog.


[+]

Ezután jutunk az üzenetekbe, a szülői alkalmazásokból lehet küldeni az órára szöveget és hangüzenetet, az óráról viszont szöveg nem, csak hangüzenet mehet vissza. Illetve fotó, mert a következő menüpont a kamera, ami iszonyú primitív és gyenge, az elkészült képeket a galériában lehet megnézni és átküldeni anyuéknak. Kicsit reméltem, hogy inkább videohívás lesz a masinában, ha már tettek egy kamerát a kijelző fölé, ami tippre 160 x 160 pixeles lehet. Az utolsó pont a mozgáskövető, ez pusztán a lépésszámot jelzi ki. Ennyi, nem bonyolult, reszponzív, egyértelmű.


[+]

A Myki Watch alkalmazás is tud magyarul (akárcsak az óra), egy fülekre bontott felületet fogunk kapni, ahol látjuk az óra helyzetét a térképen, rá tudunk csörögni, nézhetünk history-t arról, hogy merre járt az adott napon, van lépésszámláló, ahol az alvás és a játék ideje meghatározható, szerkeszthető anya és apa, valamint a telefonkönyvben levő egyéb kontaktok neve és száma, nyilván van egy felület az üzenetekre, ide érkeznek az esetleges átküldött képek is. Plusz van még vekker, látjuk az óra akkumulátorának töltöttségi szintjét is a térkép mellett (450 mAh-s az akku), szóval a legfontosabb dolgok megvannak.

[+]

Viszont egy külön menüpontban lesznek a beállítások, milyen csatornán és milyen értesítéseket szeretnénk látni (lemerülés, sebességkorlát gyorsan mozgó gyermekek esetére, zónák elhagyása és azokba visszatérés, SOS gomb megnyomása), itt lehet megadni a telefonkönyv bejegyzéseit, valamint egy külön listán azokat a számokat, amelyek egyáltalán hívhatják az órát. Lehet SMS értesítéseket is kérni, email címre is jöhetnek notifikációk, illetve a távolból be tudjuk kapcsolni a “ne zavarjanak” üzemmódot is az órán. A zónákat kijelölhetjük a térképen, de van WiFi-zóna is, ami azt jelenti, hogy akkor is kaphatunk riasztást, ha az óra elhagyja az általunk megadott hálózat hatósugarát. Magán az órán pedig a jobb oldali gombot hosszan megnyomva életbe lép az SOS protokoll, előbb az első, aztán a második névjegyet csörgeti meg, plusz kapunk róla notifikációt (igény szerint SMS-ben és levélben) is.

[+]

Üzemidő kapcsán viszont nincs előrelépés, a 450 mAh-s akkuval továbbra is napi töltésre kell berendezkedni, pláne, ha szülőként sokat frissítjük a térképen a csemete pozícióját és tömjük üzenetekkel. A MyKi Watch 4 Lite novembertől az operátori kínálatba is bekerül, bizonyára lesz mellé olyan tarifacsomag is, ami illeszkedik a termék igényeihez, de meg lehet venni a cuccot csak úgy magában is 40 ezer forint körüli áron, csak akkor nekünk kell gondoskodnunk a SIM-ről. Ezt az árat viszont kissé túlzónak érzem, értem, hogy IP68, meg van benne WiFi, de ennyiért ugye egész normális telefont is lehet venni, ami nyilván nem opció, ha az a cél, hogy pont ne vegyünk a gyereknek telefont, de annyiban mégiscsak támpont, hogy egy ilyen árfekvésű mobil jóval komolyabb hardvert képvisel, itt tehát nem csak magát az eszközt fizetjük meg, hanem a hozzáadott szoftveres megoldást is. Ám a szolgáltatók szoktak örülni ezeknek a cuccoknak, jól be lehet tenni valami családi csomagnak nevezett kombinációba, ha pedig úgy jobban kijön a matek, akkor érdemes rajta elgondolkodni.

Bog

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

  • MyKi Pet - tudja, hol van a kutya

    De nem elásva, hanem pont hogy életben. A kutyás nyomkövető jó esetben ritkán fontos, de akkor viszont nagyon. A tesztkutyának pedig fel sem tűnt a dolog.

  • MyKi Junior 3G - videÓra

    Ha egy gyerekeknek szánt okosórában van SIM és 3G, akkor abból egyenesen következik, hogy videohívásra is alkalmas. Plusz még egy csomó egyéb dologra.

  • MyKi Touch gyerek okosóra teszt

    Nem újkeletű ez a termékkategória, azonban az egyik szolgáltató is belistázta itthon a MyKi eszközét, ami aggódó szülők egyik menstvára lehet.

Hirdetés