Hirdetés

Motorola Moto X - kézről-kézre

Hirdetés

Bevezető

A Motorolának több nagy korszaka is volt. Egyrészt - tudom, apróság - legyártották a világ első, kereskedelmi forgalomba kerülő mobilját. Aztán amikor már volt Nokia, Ericsson meg Benefon is piacon, akkor feltalálták az összecsukható telefont a StarTAC szériával, aztán amikor már Samsung, Panasonic és Siemens készülékekkel is tele voltak a boltok, akkor jöttek a V3-mal. Mindenki össze-vissza kereste az állát a padlón, a Motorolánál pedig azt hitték, hogy ami egyszer bejött, az évekig működni fog, de a ki tudja hanyadik V3 utánzat sikertelensége után ők is elkezdtek ébredezni.

Motorola Moto X
[+]

És akkor sok vajúdás után megszületett a Milestone, a cég első, Android rendszerű telefonja, amit számos újabb követett. QWERTY gombsoros, szögletes, drabális téglák voltak ezek, de volt rájuk kereslet, megint arra lehetett számítani, hogy a Motorola megmenekül. De nem tudták meglovagolni a sikert (talán a Defy volt az utolsó nagy dobás), úgyhogy amikor a Google bejelentkezett a cég mobil üzletágáért, akkor szemrebbenés nélkül el is adták neki. És megint óriási kussolás volt sokáig, aztán egyszer csak kitoltak a gyárból egy Moto X-et (igen, itt hever az asztalon) és kisvártatva egy Moto G-t is, amit már volt szerencsénk megnézni.

Motorola Moto X
[+]

Mivel ez a két eszköz hazánkban hivatalosan nem került forgalomba, ezért külföldi tesztekből és véleményekből tudtuk meg mi is, hogy nagy sikerük van a szakma berkein belül (aztán a G kapcsán mi is így láttuk), úgyhogy nagyon úgy nézett ki, hogy a Google életet lehelt Amerika egyik büszkeségébe (csak két amerikai gyártó maradt talpon: az Apple és a Moto), így aztán némiképp meglepte a világot, hogy alig egy héttel cikkünk megírása előtt a Lenovo jött, és átvette a Google-től a mobilos vonalat. Nem drágán ugyan, de a szabadalmak nélkül, így aztán most nyilván az a legnagyobb kérdés, hogy mit kezdenek a márkával a kínaiak.

Motorola Moto X
[+]

Több forgatókönyv is van, és ha nem pont az MWC előtt írnám ezt a cikket, akkor nyilván sokkal okosabb lennék, hiszen találkozunk a cég illetékeseivel a kiállításon. Az biztos, hogy az IBM-től átvett Thinkpad szériát igyekeztek megtartani olyannak, amilyennek a júzerek megszerették, nem dobták el a nevet és a sajátosságokat. Ha ezt a filozófiát követik a Motorolánál is, akkor annak bizony elég sokan fognak örülni, mi pedig akkor leszünk igazán boldogok, ha végre ezzel a lépéssel a magyar boltok polcaira is visszakerülnek a Motorola telefonok. Most ugyan az XXL GSM-től kaptuk meg a készüléket, de ők is kintről rendelték. Ennek megfelelően a Moto X nem is beszél magyarul - ez rögtön egy fontos információ azok számára, akik gondolkodnak egy ilyen modell beszerzésén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Európában is beindul a Moto Maker

  Rövidesen Mexikóban is Nyugat-Európában is beindítja egyedi konfigurációs szolgáltatását a Motorola.

 • Készül a Moto X utódja

  Nyár végén dobja piacra a remekül testreszabható készülékének frissített változatát a Motorola.

 • Óriásmobillal készül a Motorola

  A nyár derekán mutathatja be 6,3 hüvelykes kijelzővel szerelt csúcsmobilját a Lenovo égesze alatt működő Motorola Mobility.

 • Hatalmas siker a Moto G

  Az olcsó modell népszerűségének köszönhetően az Egyesült Királyságban hat százalékra tudta növelni piaci részesedését a Motorola.

Előzmények

Hirdetés