Hirdetés

Motorola Moto G - nekünk is kéne

Hirdetés

Adatátvitel, akkumulátor

Nincs 4G, ezt sok nemzetközi oldal hibaként rója fel, pedig ebben az árkategóriában szerintem nem is lehet elvárás. Pláne, hogy a 21 Mbps sebességű HSDPA jellemzően bármire elég, amit az ember egy telefonnal akar csinálni. A WLAN korrekt, az érzékenység átlagon felüli, a böngésző természetesen a Chrome, amely kifogástalanul teszi a dolgát, bár Flash támogatás nem haxolható bele. A GPS villámgyors, stabilan is tartja a jelet, s természetesen az eszköz ismeri a DLNA szabványt is. Nekem az NFC azért hiányzik, ez nem dobott volna sokat az árazáson.

Motorola Moto G Motorola Moto G

Az alul levő microUSB csatlakozó ismeri az OTG technológiát, tehát például egy megfelelő kábellel akár egy pendrive is ráköthető. Ez, illetve a jókora Drive tárhely valamelyest enyhíti a bővíthetetlen memória okozta fájdalmat. Ami viszont mindenképpen pozitív, hogy a telefonban levő, 2070 mAh teljesítményű akkumulátor meglepően hosszan képes elegendő energiával ellátni az eszközt, nem lehetetlen a kétnapos üzemidő elérése sem.

Motorola Moto G
[+]

Értékelés: Motorola Moto G
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 10 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Ez a készülék, ennyiért simán a legjobb vételek között lehetne, ha mi nem lennénk kicsukva a jóból. Egyelőre a mi információink szerint szolgáltatói kínálatban sem fog felbukkanni, s persze meg lehet rendelni tök hivatalos helyről is olcsón, van is rá garancia, de ahhoz vissza kell juttatni a terméket a vásárlás helyére, ami bizony nem a szomszéd utca. Mindenki döntse el, hogy ezt a rizikót bevállalja-e, nyilván ha a cucc hibátlan, akkor elmondhatja, hogy nagyon jó vételt csinált, mert ez egy olyan telefon, aminek nincs komolyabb hibája, persze lehetne erősebb, gyorsabb, jobb kamerával, 4G-vel, meg minden földi jóval, de akkor nem ennyibe kerülne. Ha árához viszonyítjuk, illetve a hasonló árban mozgó konkurens termékekhez, akkor viszont bajnok, nem csak a formaterv csinos és jól eltalált a méret, hanem a hardver is elég combos, korrekt az üzemidő, igencsak rendben van a kijelző, jól szól és még a kamera gyengeségeit is el lehet viselni. Egy kimondottan jól összerakott, a funkciók tekintetében különösebben nagy kompromisszumra nem kényszerítő, mindennapi használatra tervezett okostelefon a Moto G, ami itthoni forgalmazás esetén simán megkapná tőlünk a Különösen ajánlott plecsnit, ám nálunk az a szokás, hogy ilyesmit csak akkor tudunk rácsapni egy gépre, ha a hazai support is megoldott, no meg ha a termék beszéli is a nyelvünket. Ezek hiányában maximum a Tetszett mehet rá, bevállalósabbaknak nagyjából instant get kategória, a többiek pedig reménykedjenek, hogy talán mégis felbukkan az itthoni szolgáltatóknál és nem szállnak el az árazással - ahogy mondjuk a Nexus telefonoknál ez sajnos előfordul. A Motorola újra él, reméljük, hogy a Google is látja, hogy milyen pozitív a nemzetközi fogadtatás és hamarosan újabb és újabb, jó ár-érték aránnyal rendelkező telefonok kerülnek ki a nagy múltú gyártó műhelyéből.

Motorola Moto G

Bog

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Moto G a házban!

    Olvasói felajánlás nyomán van lehetőségünk bemutatni az itthon nem kapható Motorola készüléket, amely már a Google égisze alatt készült.

Hirdetés