Hirdetés

Motorola Moto G - nekünk is kéne

Hirdetés

Külső

A dobozban csupán egy USB kábel volt, illetve olvasónk kapott hozzá egy fehér hátlapot is. Fontos tudni, hogy a Moto G-hez rengeteg kiegészítőt is lehet kapni (persze nem itthon), fülest, hátlapokat, külső töltőt, tokokat, fóliákat, a Google-Motorola páros tudta, hogy lesz erre az eszközre kereslet (állítólag a brit üzletekben sokszor hiánycikk), ezért felkészültek a tartozékok tekintetében is.

Motorola Moto G
[+]

Kétféle verzió létezik, az olcsóbbik (mint tesztünk főszereplője is) 8 gigás belső tárhellyel rendelkezik, a drágábbik ennek dupláját nyújtja. “Egy kicsi Nexus 4” - mondták rá sokan, és ebben van is valami. Kicsit kavicsszerű a forma, lekerekítettek a sarkok, a kijelző és a hátlap között azonban markáns a váltás. A teljes előlapot Gorilla Glass 3 védi, aminél csak sokkal drágábban lehet ellenállóbb borítást csinálni. Ideális a méret, női kézben sem ormótlan, nem is csoda, hogy a tulajdonos is egy leányzó.

Kijelző-teszt
Mérés Motorola Moto G Alcatel OT Idol S LG Optimus F6 Samsung Galaxy Ace 3
Fehér fényerő 421 nit 435 nit 444 nit 393 nit
Fekete fényerő 0,58 nit 0,56 nit 0,47 nit 0,51 nit
Kontrasztarány 1:726 1:778 1:946 1:773
Színhőmérséklet 7755K 8110K 8334K 8093K

Motorola Moto G
[+]

Maga a kijelző IPS technológiát használ, felbontása pedig 1280 x 720 pixeles, ami kifejezetten jó pixelsűrűséget ad ki. A 326 ppi-s értékre büszke lehet a Motorola. A kijelző felett egy 1,3 megapixeles előlapi kamera üldögél, itt van a közelségszenzor és az értesítési led is. Alul nincsenek gombok, a Google filozófiája szerint a vezérléshez szükséges kezelőszervek a kijelzőből foglalnak el helyet. A 4,5 inches méret számomra épp tökéletes, egy kézzel is simán kezelhető.

Motorola Moto G
[+]

A hangerőt szabályozó gombpáros, illetve a telefont lezáró és feloldó billenytű jobb oldalt található meg. Felül ücsörög a 3,5 mm-es jack csatlakozó, az USB kábelt alul tudjuk bedugni. A finom tapintású, nem csúszós, esetünkben fekete hátlap finoman ívelődik, jól marokra lehet fogni a Moto G-t. Három kör alakú motívum van itt, felül a kamera, alatta a villanó, még lentebb pedig egy mélyedésben lakik a jól ismert Motorola logo. Viszont emberek, ez talán a legnehezebben leszedhető hátlap ever, legalábbis azok között a telefonok között, amelyeknél ezt hivatalosan meg is lehet tenni. A microUSB csatlakozónál kell nekigyűrközni és körömmel körbemenni a készülék peremén, úgy össze van rakva, hogy nem is értem, hogy minek lehet egyáltalán leszedni. Az akkumulátor ugyanis nem cserélhető, microSD-t nem tudunk beletenni, csak a microSIM tolható be oldalról, ezt igazán ki lehetett volna vezetni a burkolatra és akkor egybe is önthették volna az egészet. És akkor talán az oldalsó gombok sem lötyögnének kissé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Moto G a házban!

    Olvasói felajánlás nyomán van lehetőségünk bemutatni az itthon nem kapható Motorola készüléket, amely már a Google égisze alatt készült.

Hirdetés