Hirdetés

Motorola Moto G - nekünk is kéne

Hirdetés

Multimédia

No, a kamerába azért belepiszkáltak a gyártónál, vélhetően abból a megfontolásból, hogy minél egyszerűbbre vegyék a kezelőfelületet. Nekem ez már túlzás, oké, hogy a képméretet általában mindenki a maximumra rakja, de azért egy éjszakai mód, néhány effekt, kis fehéregyensúly állítási lehetőség talán elfért volna. Maximum akinek fogalma sincs arról, hogy ez mi, az majd nem izélgeti. Ezek helyett bal felől egy ujjmozdulattal be lehet húzni egy forgatható felületet, ahol ki-be lehet kapcsolni egyszerű dolgokat. A vakut, a HDR-t, az érintős fókuszt, a geotagginget, a panoráma módot, illetve átkapcsolhatjuk a képarányt 16:9-ről 4:3-ra és vissza. Itt jelenik meg a lassított felvételű videók készítésének aktiválója is.

Fotózni úgy kell, hogy ahol lenyomjuk az ujjunkat, oda élesít és egyből exponál is a gép. Ha lenyomva tartjuk a kijelzőt, akkor sorozatban lövi a fotókat a masina, és ennyi. A képek gyorsan tárolásra kerülnek, ha a keresőn jobbra lapozunk, akkor egyből a kész alkotások közé csöppenünk. Mint az a tesztfotókból is látszik, a kamera azért nem erős oldala a telefonnak, de annyira nem szörnyű azért a végeredmény, hogy ne lehetne rájuk ennyi pénzért azt mondani, hogy vállalhatók. Ahogy sötétebb a téma, úgy romlik rohamosan a minőség, sok a zaj, elvesznek a részletek, a dinamikatartomány is szűkös, az esti órákban nem nagyon érdemes fotózgatni.

Motorola Moto G Motorola Moto G

Videót HD-ban tudunk rögzíteni, ha lassított módot választunk, akkor is 720p marad a felbontás. Előbbire itt, utóbbira pedig emitt mutatunk egy példát. Zeneileg nincs semmi extra, a Play Music a lejátszó, van equlaizer, a hátlapon levő hangszóró kifejezetten hangos, erőteljes, fülessel is korrekt a produkció. Nem hiányzik a repertoárból az FM-rádió sem, pedig jellemzően a amerikai piacra fókuszáló gyártók ezt ki szokták hagyni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Moto G a házban!

    Olvasói felajánlás nyomán van lehetőségünk bemutatni az itthon nem kapható Motorola készüléket, amely már a Google égisze alatt készült.

Hirdetés