Hirdetés

Moto E4 - emlékezetes belépő

A Motorola kezdőajánlata nem a telefonfüggőknek készült, ám elég jól egybe lett rakva, hogy lényegre törő szoftverével megbízható társa legyen annak, akinek nem lételeme a mobiltelefon.

Hirdetés

Kamerák, multimédia

Az E4 előlapjára 5 megapixeles, fixfókuszos, a hátlapjára pedig 8 megapixeles, autofókuszos kamera került, egyaránt LED villanóval. Az előbbihez arcszépítő mód és a kelleténél élesebb villanófény jár, míg az utóbbival panoráma és HDR fotó is rögzíthető. A puritán felületen közepes sebességgel zajlik az automatikus vagy az érintéses élesítés, az utóbbit követően lehet az expozíción korrigálni. Ugyaninnen érhető el a vaku, az arcszépítés, az önkioldó, a HDR, a kameraváltó a módválasztó és persze az exponáló. Kérhetők még rácsvonalak, plusz a szoftver indítása a bekapcsoló dupla lenyomásával.


[+]

Te is pont ilyen telefont használsz? Fotóztál vele? Töltsd fel a képeidet a Fototrendre, hogy mások is lássák, mire képes a kamerája!

Belépőszinten, „jobb, mint a semmi” szemszögből kellemes hír, hogy nappal használható az E4 kamerája, általában megfelelő, bár néha sárgás fehéregyensúllyal, szűkös dinamikával, jó sok részlet elmosásával a lencse és az algoritmus oldaláról, illetve túlbuzgó, viszont gyakran szükséges HDR-rel. A jókora túlélesítésből vissza lehetett volna fogni, ehelyett némi extra telítettséget érdemeltek volna a színek, ám a többé-kevésbé megbízható autofókusszal és a makrókra jutó, középmennyiségű részletekkel legalább előreléptünk a régi, fixfókuszos förtelmektől. Rossz időben és naplemente után viszont az E4 is elvérzik. Próbálkozni és vakuzni persze lehet, megint csak „egy felejthető mobilkamera jobb, mint nulla” alapon. A 720p-s, videós produktum sem az igazi: a felvételek közelebb állnak a felskálázott 480p-hez, a sztereó hang ellenben tisztább, mint a túlszűrt E4 Plus esetében, íme, egy példa.


[+]

A Play Zene előadók, albumok, dalok, műfajok és listák szerint rendezi a zenekönyvtár állományait, plusz hozzáfér a Google előfizetéses adatbázisához. A formátumok közül nincs gond a FLAC kiterjesztés lejátszásával, a WMA-t viszont nem indítja el. A készülék hátulján lévő hangszórót pont annyira könnyű eltakarni, mint ha alul lenne, és szabadon hagyva is csak átlagos a hangereje, viszont az E4 Plusszal összevetve a maximumon kevésbé zörejes, persze mélyhangokra itt se nagyon számítsunk. A minőség így is túlteljesíti a belépőszint átlagát, csak túl messze ne kerüljön a mobil a gazdájától, és akkor a bejövő hívást sem lesz gond meghallani.


[+]

Ha a gazdi épp fülessel csatlakozik, belépőszintű zenei produktumra számíthat, ami leginkább dinamikában, hangerőben és részletességben érezteti a hátrányát a combosabb vasakkal szemben, persze jófajta forrás és fejhallgató esetében. Mindazonáltal az olcsóbb agybadugós fajtákkal, alacsonyabb bitrátájú mp3 hallgatáshoz elmegy, és FM-rádió is van. A videókat a Fotók játssza le 1080p felbontásig bezárólag, a H.263, a H.264, a HEVC, a DivX, az Xvid és az Mpeg4 kódolásokat beleértve, az AC3 hangot és a feliratokat messziről elkerülve. Az ilyesmin egy VLC Player telepítése segít, és akkor méretezési és egyéb opciók is megjelennek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés