Motorola Backflip - dobtak egy hátast

Előszó, tartozékok

A Motorola megtalálta a számításait az Android platformmal; nem is biztos, hogy költői túlzás kijelenteni, hogy az amerikai gyártó jelenleg újra virágkorát éli. Az alsókategóriában még nem teljesen találtak magukra, de a Google nevével fémjelzett, nyílt operációs rendszer képében megtalálták azt a partnert, amelyikre mindig is szükségük lett volna. A patinás cég ugyanis világ életében az innovatív formatervezésben volt erős, mélyrepülésük a telefonok szoftveres gyengeségei miatt kezdődött. Az Android viszont kiváló táptalajként működik a formatervezőknek, amit mi sem példáz jobban, mint a Motorola Backflip, a gyártó legújabb QWERTY billentyűzetes okostelefonja.

Motorola Backflip
[+]

A cégnél szerencsére azt is észrevették, hogy bár az Android önmagában jó, de nem feltétlenül elég az átütő sikerhez. Így tehát fogták magukat, és kicsit rágyúrtak a szoftveres oldalra is, azaz kifejlesztették a social-networking junkie-k által nagyra értékelt Motorblur felületet, amit a Dext nevű készülékükön már láthattunk is. Ez szép és jó, viszont a gyártónál egyelőre nem igazán tudták megoldani azt, hogy az alkalmazáscsomag az újabb verziójú Android rendszereken is fusson, tesztalanyunkon épp ezért az operációs rendszer 1.5-ös változata található meg, csak úgy, mint a Dexten; pedig létezik már 1.6, 2.0 és 2.1 is, a Motorola Milestone tulajok ezeket élvezhetik is, az új tulajdonosok viszont kénytelenek hanyagolni őket. De reméljük, hogy már nem sokáig.

Motorola Backflip
[+]

A GSMLine.hu által biztosított tesztkészülék "androidos" dobozban érkezett: úgy tűnik, hogy a gyártók számára az Open Handset Alliance kötelezővé tette az aprócska, hosszúkás dobozok használatát, ami mindenképp örvendetes, egyrészt azért, mert ezeket a kartonboxokat méretükből adódóan könnyű szállítani, másrészt azért, mert jól néznek ki. A Motorola persze jó szokásához hűen rátett még egy lapáttal a dologra, a Backflip csomagolás igényesebb a hasonló gépekénél, belül ugyanis csiki-csuki elven működik, egy miniatűr ruhásszekrény benyomását kelti. Tartozékokból a szokásos adagot kapjuk, a hálózati töltőfej, az adatkábel és a sztereó headset mellett egy 2 GB-os microSD kártya jár a készülékhez, egyedül ez utóbbi tekinthető extrának.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés