Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Minden, amit a replikákról és hamisítványokról tudni kell

Mi az a replika? Ki gyárt ilyet és hogy jut be az országba? Mit érdemes tudni a jogi háttérről? Mit szólnak ehhez a gyártók? Mire kell figyelni?

Hirdetés

Nokia 6300 replika — gyorsteszt

Az egész cikk alapjául egy Nokia 6300 replika szolgált, melyet egy kedves olvasónk biztosított, amit ezúton is köszönünk neki! Nem akarom túl bő lére ereszteni, volt már pár replika teszt az oldalunkon, sokan valószínűleg tőlünk függetlenül is láttak már hamisított telefonokat, az viszont biztos, hogy eddig ez a legjobb minőségű, ami nálunk járt.

Nokia 6300 replica

A masinán első blikkre nem látszik, hogy replika, de árulkodó jelek azért vannak. A szakavatott szemek kiszúrhatják, hogy a hátlapon lévő kihangosító hangszóró nem teljesen úgy néz ki, mint az eredeti modellen, de a készülék elbukhat a gyengébb minőségű illesztéseken és a recsegő-ropogó gombsoron is.

Nokia 6300 replica
[+]

A készülékbe egy eredeti Nokia akkumulátort (BL-5C) kellett berakni, mert a hamisítványhoz nem volt hamisított akkumulátor: a legkomolyabb, hogy gond nélkül működött róla, tölteni szabványos Nokia töltővel és a miniUSB porton keresztül is lehetett. Az akkumulátor alatt egyébként két darab SIM foglalat van, plusz a kialakítás is elég igénytelen, az akksit úgy kell betömni a helyére, gyakorlatilag csak a nagyon nehezen visszarakható hátlap tartja ott.

Nokia 6300 replica
[+]

Ha ezeket a különbségeket valamiért nem vesszük észre, akkor a menü egyből elárulhatja magát, pixeles ikonok, más felépítés és egész más sebesség jellemzik a készüléket. Persze az ügyes kínai mérnökök megpróbálták lemásolni ezt a részt is, úgyhogy még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a laikusok itt sem akadnak fent. A hangminőség viszont egy árulkodó dolog, a nagy gyártók ugyanis nem mernének kiadni egy olyan pocsékul szóló eszközt, mint amilyen ez.

Íme egy videó a menürendszerről:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.