Hirdetés

Anycool F828 - Kínából jöttem, én vagyok a szivárvány!

Hirdetés

Előszó, külső

Mélyen tisztelt olvasóink számára valószínűleg hihetetlenül hangzik majd, amit most el fog olvasni: a kínai készülékek nem csak úgy a levegőbe készülnek, hanem egy épp divatos trendet követnek. Persze lehet, hogy ezekről a trendekről itt Európa szívében mit sem tudunk, de az biztos, hogy a Kingbond D38 után egy újabb színes ledekkel villogó ázsiai masina érkezett szerkesztőségünkbe, természetesen ezúttal is a NeoDigi jóvoltából. Anycool F828, a Motorola VE66 után szabadon — azaz lopott dizájnnal. Igényes, mágnesesen záródó doboz, készülék, töltő, adatkábel, sztereó headset, tartalék akkumulátor; ezeket kapjuk a pénzünkért.

Anycool F828

Az átlagosnál kicsit nagyobb méretű, de ahhoz képest meglehetősen könnyű csúszkatelefonról van szó, mely az amerikai gyártó említett készülékének szellemiségében készült. Két színben létezik, a fekete/ezüst összeállítás valószínűleg az alapkészülék szerelmeseit szólítja meg, míg az aranyban pompázó értelemszerűen az eredeti modell Luxury Gold változatának érzését kívánja kínai készülék módjára elültetni a kedves vásárlóban. Az anyaghasználat alapvetően nem rossz, ránézésre kifejezetten igényes hatást kelt az F828, de mint azt megszokhattuk, szinte semmi nem az, aminek látszik: a fém és a króm csak lakkozott műanyag, a bőr pedig műbőr — ami azért sokkal jobb, mintha bőrhatású műanyag lenne. Mintáktól mentes felületeket legfeljebb a készülék oldalsó részén találhatunk, a többi helyen jól látható vagy kevésbé észrevehető mintázat terpeszkedik, szerencsére nem túl hivalkodóan, úgyhogy tulajdonképpen egyedivé varázsolják a készüléket.

Anycool F828
[+]

Az előlap fekete színben pompázik, ha megfelelő szögben tartjuk, láthatjuk, hogy a felület aprócska csillagminták tucatjait rejti. Az előlap tetején a telefonhangszórót találjuk, a fölötte lévő krómozott hatású díszelem pont egy lerakott telefonkagyló formájára emlékeztet, ami elég találó, bár valószínűleg nem ez volt a cél. Kicsit lejjebb találjuk a 2,4 hüvelyk átlójú, QVGA felbontással büszkélkedő TFT-érintőkijelzőt, melynek színvisszaadása meglepően jó, ráadásul napfényben is olvasható. Kicsit lejjebb az Anycool logó mosolyog vissza ránk, alul pedig egy forgatható navigációs tárcsa üldögél, melyet hat gomb vesz körül — ezekből négy csak akkor látszik, ha bekapcsol a háttérvilágítás. Ergonómia szempontjából erősen kifogásolhatók, az alsókat még meg lehet nyomni, a felsőknél csak körömmel érdemes próbálkozni, ami azért ijesztő, mert ilyenkor az előlap vékonyka plexije lehetetlenebbnél lehetetlenebb pozíciókat vesz fel, azaz hajlik. A sztárok mégsem ezek a gombok, hanem a már említett navigációs tárcsa, mely forgatás közben fényjátékkal kedveskedik az elsőre meglepett tulajnak — hogy miként teszi ezt, azt a következő oldalon található videón mindenki megcsodálhatja.

Anycool F828
[+]

A slide a horizontális holtjátékát leszámítva elég jó minőségű, a készülék széttolását kellemes hang kíséri. A numerikus gombsor elég jól néz ki, és ami még fontos: jól is használható.

Anycool F828

A készülék tetején az aprócska teleszkópos ceruzát találjuk, valószínűleg sosem fogjuk elővenni, egyrészt mert a kijelző és a stylus is túl kicsi ahhoz, hogy érdemben lehessen őket használni, másrészt mert a készülék kizárólag a gombokkal is teljesen jól kezelhető, ami az egész érintőkijelzőt fölöslegessé teszi. Jobb oldalon az elmaradhatatlan enjoy mobile life felirat díszeleg, jobbra a nyakpánt rögzítési helye, az USB-nek csúfolt egyedi adat/töltőcsatlakozó és a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet került — utóbbi megléte nagyon örvendetes.

Anycool F828

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés