Hirdetés

Microsoft Lumia 535 Dual SIM - egy új remény

Hirdetés

Multimédia, kamera

Nem csak a hátlapi fényképezőgép 5 megapixeles, hanem az előlapi is, szóval szelfirajongók figyelem, itt a lehetőség önmagukat fotózni. A fő modul mellé már ledes villanót is szereltek, ami nem volt eddig jellemző az 500-as sorozatra, de hála az égnek belátták, hogy bizony ezt azért nem kellene már kihagyni. A Lumia Camera az alapértelmezett applikáció, ami három fő üzemmódot tartalmaz: fényképező, videó, valamint sorozatfelvétel. Oldalt nagyon apró ikonokként jelennek meg a beállítási lehetőségek, a vakut, a fehéregyensúlyt (felhős, izzólámpa, napsütés, automatikus), a fókuszt, az ISO érzékenységet (100-1600), a zársebességet (0,1-1 másodperc, maximum 1/16000), valamint a fényerőt (-3-3) tudjuk babrálni. Hiába támogatja viszont az akár 720p-s videókat is az SoC, szoftveresen mégis 480p-re korlátozták a dolgot, ami elég elkeserítő sajnos.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM kamera
[+]

A fotók pozitív csalódást okoztak. Habár nem volt túl kedvező az időjárás, azért aránylag világos, elvétve még napsütéses időszak is jutott a tesztelésre. A nappali képek abszolút vállalhatók, nyilván nem profi fotósoknak való tesztalanyunk, viszont az alsó kategóriához képest kiemelkedőt nyújt ez a Lumia készülék. A makró alkotások szintén kevés kritikával illethetők, a vakus kép pedig jól mutatja, mennyire kellett már ennek a sorozatnak a segédfény, mert bőségesen elég akár két méteres távolságig is. Az éjszakai felvételek mondhatni használhatatlanok, a többi fotón is bőséggel látszódik a zajosodás, a sötét fényviszonyok azonban elmosottá, életlenné, és részletekben szegénnyé teszik az eredményeket.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM oldalról
[+]

A zenelejátszó számos szempont, így albumok, előadók, műfajok, listák és számok szerint képes szortírozni a telefonon tárolt dalokat. A beállításokban a véletlenszerű lejátszást tudjuk bekapcsolni, valamint itt lehet konfigurálni az Xbox Music fiókot is. Nagyszerű hír, hogy nem csak szoftveresen aktiválták anno a WP-ben a rádiót, hanem rendelkezik is ilyen modullal tesztalanyunk, így bármilyen reggeli hírt vagy zenés műsort élvezni tudunk, ha egy fülest hozzácsatlakoztatunk a mobilhoz. A hangerőt harminc fokozatban állíthatjuk, háromnegyedes szinten még szépen szól az aprócska hangszóró, ám maximumra tekerve már erősen torzít és recseg is egy kicsit.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot

A videólejátszóval nincsenek gondok, legalábbis felbontások kezelése terén. A készülékre felmásoltam 720p és 1080p filmeket, egyikkel sem gyűlt meg a baja a hardvernek. A DivX-hez viszont már nem fűlött a foga, ilyenkor mindig érdemes felkeresni az alkalmazásboltot, hiszen ott találunk majd erre alkalmas applikációt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés