Hirdetés

Microsoft Lumia 535 Dual SIM - egy új remény

Bevezető, tartozékok

A Nokia egy több évtizede meghatározó cég, mely olyan emlékezetes telefonokat dobott piacra, mint a 3210, a máig közkedvelt 6310i, vagy akár a játékra kihegyezett N-Gage. Lehetne persze még sorolni a jobbnál jobb mobilokat, ám azért nem mindig volt ilyen rózsás a helyzet. A finn gyártó ugyanis ott szúrta el, hogy nem vette igazán komolyan az érintőkijelzős telefonokat, sőt, még az első iPhone-ra sem léptek időben, pedig ott már látszott, hogy teljesen más irányvonalat kezdett el követni az iparág. A Nokia ráadásul túl sokáig ragaszkodott a korábban olyan jól működő Symbian rendszerhez, csak hát felhasználó élmény kapcsán és a hardveres limitációk miatt idejétmúlttá vált a szoftver, nem meglepő módon tehát kicsit kapkodásba mentek át a dolgok a vállalatnál.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM kézben tartva
[+]

A Nokia egy idő után elkezdett el éledezni, áttért a Windows Phone-ra, egy fejlődőképes, jól használható, potenciális rendszer került a telefonokra. Már ekkor felvetődött viszont a kérdés, hogy lesznek-e ennek hosszútávú következményei, hiszen azért nem egyszer szó esett arról, hogy Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója átveszi a Microsoft irányítását, s főleg akkor került ez a történet reflektorfénybe, amikor Ballmer elhagyta a redmondi vállalatot. A dologból végül nem lett semmi, ám ettől függetlenül elindult az a folyamat, mely a finnek korszakalkotásának véget vetett. A Microsoft ugyanis kivetette a hálóját a cégre, a finneknél számos gyárat bezártak (köztük a komáromit is), és már csak az nem látta a történet végét, aki nem akarta. A Nokia válthatott volna Androidra is, ami nyilván megint csak biztosította volna a helyzetét, ám sokáig úgy tűnt, hogy a Windows Phone rendszer jó döntésnek bizonyult, hónapokon keresztül uralták az ablakos rendszeres telefonok eladásait. Nyilván ez úgy azért nem volt nehéz, hogy a többi gyártó a kezdeti lelkesedés után zömmel kifarolt a WP mögül.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM logó
[+]

Tavaly szeptemberben pedig robbant a bomba, a Microsoft 5,44 milliárd euróért felvásárolja a Nokia telefonos és szolgáltatások fejlesztésével kapcsolatos üzletágát, fontos viszont kiemelni, hogy tableteket és más eszközöket ettől még saját név alatt készíthetnek a finnek. A viszonylag aprópénzért megtörténő akvizíciót (főleg ha azt vesszük, hogy a Facebook 19 milliárd dollárt fizetett a Whatsappért), először a befektetők, majd az Európai Bizottság és Kína is jóváhagyta, szóval nem volt visszaút. Sokáig ment a huzavona, hogy mi lesz a Nokia márkanévvel, ám a telefonokról ezt végül száműzték, így tesztalanyunk; a Nokia, akarom mondani Microsoft Lumia 535 lett az első olyan mobil, mely a redmondiak égisze alól került ki. A két SIM-et kezelő masina az alsó kategória meghódítására készült, és erre a kellemes ár/érték aránya és a jó teljesítménye miatt alapvetően minden esélye meglenne.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM doboz
[+]

Az újdonság a XXL GSM háza tájáról érkezett hozzánk, természetesen már a végleges dobozban. A fedélen nem csak a termék képe a különleges, hanem már magának a Microsoft logónak a jelenléte is, még arra is figyeltek, hogy a telefonon szereplő óra 5:35-öt, ami egyértelműen a számozásra és akár egyben az új időszámításra is utal. A csomagolás tetejét eltávolítva tesztalanyunkba botlunk, mely számos színben érhető el, hozzánk a rikító narancssárga változat került. A doboz alján a szokásos tartozékok lapulnak; egy töltő, egy használati útmutató, valamint egy normál kialakítású, nem túl minőségi füles jár kedvencünk mellé.

Külső

Attól, hogy a felirat megváltozott a telefonon, külsőleg nem kell természetesen radikális változtatásokra számítani. A mobil szinte pont úgy néz ki, mint az eddigi belépő szintű Lumia modellek, lekerekített formaterv a jellemző. Anyaghasználat tekintetében a műanyag még bőven elfogadható lenne ebben a kategóriában, a viszonylag gyengének mondható összeszerelési minőség viszont aligha. Ha elkezdjük tekergetni a házat, akkor az úgy dalol, mint egy rossz szimfonikus zenekar, plusz a hátlap tényleg meglehetősen olcsó hatást kelt. A 140,2 x 72,4 x 8,8 milliméteres dimenziókkal nem sokkal kisebb a kütyü, mint például egy nagyobb kijelzővel szerelt LG G3, plusz a 146 grammos tömeg is elsőre egy kicsit soknak tűnik, figyelembe véve a plasztik kialakítást.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM előlap szemből
[+]

Folyamatosan nő már a legolcsóbb telefonok kijelzőmérete is, ami nem feltétlenül nyeri el a tetszését mindenkinek. Főszereplőnkbe is egy 5 hüvelyk képátlóval rendelkező, 540 x 960 pixel felbontású IPS panel került (eddig még nem volt qHD-s WP telefon), melyet Gorilla Glass 3 üveg véd a karcolásoktól. A 220 ppi-s képsűrűség nem vészes, főleg azért, mert a csempés szoftvernél nem jönnek ki annyira a képpontok. A betekintési szög nem rossz, de nem ez a legjobb IPS képernyő, mivel kicsit fakulnak a színek, ha oldalról nézzük. Elégedettek lehetünk viszont a fényerővel, mely az őszi és téli napsütésben kiváló olvashatóságot eredményez. Nem kis gond akad azonban az érzékeléssel, amit sajnos még szoftveresen sem tudunk megjavítani. Olyan, mintha az érintőrész csak szakadozottan érzékelne, ami már görgetéskor is komoly problémát okoz, mivel gyakran lépünk bele almenükbe anélkül, hogy akarnánk. Ez komoly hiba, láttunk már ilyet más, olcsóbb WP modelleknél is. A megjelenítő felett már a Microsoft felirat díszeleg, plusz itt található a beszédhangszóró, valamint az öt megapixeles másodlagos kamera, ez a két modul fogja közre a fény- és távolságérzékelő szenzorokat.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM oldalról
[+]

Kijelző-teszt
Mérés Microsoft Lumia 535 Dual SIM LG F60 Huawei Ascend Y550 Samsung Galaxy Ace 4
Fehér fényerő 439 nit 348 nit 320 nit 305 nit
Fekete fényerő 0,36 nit 0,28 nit 0,26 nit 0 nit
Kontrasztarány 1219:1 1244:1 1234:1 végtelen
Színhőmérséklet 7555 K 7606 K 7653 K 7555 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Hirdetés

Mivel az oldalak lekerekítettek, így kimondottan kellemes kézbe fogni a telefont, kényelmesen illeszkedik a tenyérbe, viszont a kisebb kézzel rendelkezők már ne reménykedjenek abban, hogy a kijelző minden pontját el tudják érni egy hüvelykujjal. A jobb oldalon elhelyezkedő bekapcsológombot és a hangerőszabályzó billentyűt mindenki gond nélkül nyomogathatja, jó a nyomáspontjuk, nem billegnek a helyükön. Felül árválkodik a 3,5 milliméteres jack kimenet, a bal oldal teljesen üresen maradt, az alsó részre mindössze egy microUSB csatlakozó került.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM hátulról, hátlap
[+]

A hátlap talán a leggyengébben sikerült része a telefonnak. Nem a narancssárga színnel van a baj, mert kifejezetten üdítő látvány a fekete és a fehér mánia mellett színes telefonokkal találkozni, csak hát ez a zongoralakkszerű műanyagot azt hittem, már rég elfelejtette mindenki, erre pont a Microsoft hozakodik elő vele. Nyilván ez a feketének áll kiábrándítóan, de nem lepődnék meg azon, ha hamar lekopna a felülete. Felül középre szerelték az öt megapixeles fényképezőt, és hála az égnek már van ledes villanó is, középen egy újabb Microsoft logó jelzi, hogy ez már bizony nem Nokia telefon, alul pedig egy hangszórónak álmodták meg a helyet. A hátlap lekapható, ezáltal két oldalról a két microSIM-et, felülről pedig a microSD-t tudjuk a saját foglalatukba bújtatni. Az akkumulátor szintén cserélhető, így ínségesebb időben magunkat vihetünk egy pót telepet is.

Hardver, szoftverezettség

A Windows Phone operációs rendszer nem igényel túl nagy erőforrást, ezt mindenki tudja, valószínűleg ezért gondolta a Microsoft úgy, hogy a kicsit már korosnak számító, 28 nanométeres csíkszelességű Qualcomm Snapdragon 200 chipsetet választja. Az MSM8212 típusú SoC-ben egy ARMv7 architektúrájú processzor található, ami négy darab 1,2 gigahertzre skálázott maggal rendelkezik. A grafikus gyorsításért az Adreno 302 küzd meg, az 1 gigabájt RAM pedig mindenképpen üdvözítendő dolog. A belső tárhely mérete 8 gigabájt, ebből mint mindig, most is lecsíp egy jókorát a rendszer és a gyári alkalmazások, így mindösszesen 3,5 gigabájtot tudunk mi megtölteni adatokkal. A flashtároló írási sebessége nem túl nagy, nagyjából három perc kell egy négyszáz megabájtos fájl áthelyezéséhez. Szerencsére azért a redmondiak sem kezdők, így nem hagyták ki a microSD foglalatot, mely akár 128 gigabájtos kártyát is képes kezelni.

AnTuTu 0.8.0 beta eredmények
Benchmark Microsoft Lumia 535 Dual SIM Nokia Lumia 630 HTC 8S Nokia Lumia 735
Memory 704 pont 775 pont 508 pont 724 pont
CPU integer 5209 pont 4977 pont 3095 pont 4880 pont
CPU float-point 4608 pont 4554 pont 2689 pont 4720 pont
2D graphics 420 pont 600 pont 305 pont 492 pont
Database IO 445 pont 465 pont 290 pont 485 pont
Storage Write 174 pont 174 pont 162 pont 174 pont
Storage Read 220 pont 78 pont 221 pont 223 pont
Total Score 11780 pont 11623 pont 7270 pont 11698 pont

A rendszer sebessége több mint meggyőző. Ha nem futunk bele a kijelző gyenge érzékenységével kapcsolatos hibákba, akkor a WP hasít, ahogy kell. Gyorsan tudunk lépkedni a menüben, viszonylag sebesen elindulnak a programok, a korábban elindított applikációk között pedig gyerekjáték a váltás, elég sok alkalmazás állapotát képes hibernálni a szoftver, így lényegében ott tudjuk folytatni a munkát, ahol abbahagytuk. A játékoknál már azért érződik, hogy ez nem egy gamer telefon, az Adreno 302 bicskája főleg az újabb produktumokba törik bele, még egy Beach Buggy Racing például el-elfut, addig az Asphalt 8 már élvezhetetlenül akadozik, ami persze nem róható fel a Lumia 535-nek. Erősebb terhelés alatt a készülék hátsó fertályának közepe melegszik, nem zavaró, de érezhető mértékben.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot

A telefonon a Windows Phone 8.1 operációs rendszer teljesít szolgálatot, a frissítéstől pedig egyáltalán nem kell félnünk, mivel a Microsoft már korábban bejelentette, hogy minden WP8-as készülék megkapja majd a Windows 10 update-et (emlékeztetésképpen a 10-es rendszert már egységesen Windows-nak nevezik majd). A csempés felület a WP védjegye, amióta pedig interaktívak, mozognak, azóta még jobban néz ki, plusz már még kisebbre illetve nagyobbra átméretezhetők az ikonok. A háttérképek beillesztésével még inkább színesíthetjük a rendszert, más kérdés, hogy csak az a csempe néz ki jól, ami támogatja az áttetszőséget. Van lehúzható értesítési sáv, ami az elmulasztott notifikációkat, plusz a WiFi, Bluetooth, kamera és fényerő gyorskapcsolóit tartalmazza. Az alul található virtuális vezérlőgombok (visszalépés, kezdőképernyőre ugrás és keresés) a legtöbb esetben eltűnnek, a vissza gombra hosszan rányomva pedig az alkalmazástörténeti felületet érjük el, ahol minden lefagyasztott applikációról egy képernyőképet láthatunk.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot

A mappakezelés egyszerű, mint az egyszer egy, mindössze egymásra kell húznunk az ikonokat, és máris létrejön az album. Szinte már kihagyhatatlan funkció a dupla koppintásos képernyő felébresztés, a billentyűzet kiválóan használható, a WP-s megoldás az egyik legkényelmesebb a piacon, pontosan és jól lehet gépelni. A menüt egy jobbra legyintéssel érjük el, itt találjuk a beállításokat is, méghozzá megannyi alponttal. A hangokat, a témát, a zárolási képernyőt (ahová például jópofa időjárásadatokat is kitehetünk), biztonsági mentést, autós üzemmódot, nyelvet is találunk. Ugyanitt lehet konfigurálni az energiatakarékos funkciót (aktiválásakor a "nem lényeges szolgáltatások és a háttérben futó alkalmazások kikapcsolnak, és az értesítések is ritkábban jelennek meg"). A gyermeksarok lényegében egy lurkóknak szánt felület, ahol szabadon be lehet állítani, hogy milyen tartalmat vagy programot érjen el gyermekünk.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot

Applikációk terén nem állunk rosszul, no meg ugye ott az Áruház, ahol a több százezres kínálatból válogathatunk (bár még azért mindig messze elmarad sajnos a felhozatal az Androidtól és az iOS-től). Van egészség alkalmazás, ahol különféle adatok segítségével számol a szoftver kalóriát, de akár a GPS alapján a futásunkat távolságát és útját is leméri. A Facebook és a Skype előre telepítve érkezik, akárcsak a számológép, a videolejátszó vagy az email kliens. A HERE Drive+ és Maps szerves részét képezi a kínálatnak, így az offline navigáció lehetősége mellett akár tömegközlekedéssel kapcsolatos útvonalakat is tervezhetünk, bár ez még nem működik mindenhol az országban. Egy sereg Lumia kameraapp kárpótol viszont ezért, a Creative Studiótól a Storytelleren keresztül egészen a Selfie-ig bármit használhatunk, hogy még jobb képek, és még jobban testreszabható végső alkotások készüljenek. Van természetesen naptár és Office is, ebben különféle dokumentumokat nézegethetünk és szerkeszthetünk, amiket a OneDrive közreműködésével a felhőben is tárolhatunk.

Multimédia, kamera

Nem csak a hátlapi fényképezőgép 5 megapixeles, hanem az előlapi is, szóval szelfirajongók figyelem, itt a lehetőség önmagukat fotózni. A fő modul mellé már ledes villanót is szereltek, ami nem volt eddig jellemző az 500-as sorozatra, de hála az égnek belátták, hogy bizony ezt azért nem kellene már kihagyni. A Lumia Camera az alapértelmezett applikáció, ami három fő üzemmódot tartalmaz: fényképező, videó, valamint sorozatfelvétel. Oldalt nagyon apró ikonokként jelennek meg a beállítási lehetőségek, a vakut, a fehéregyensúlyt (felhős, izzólámpa, napsütés, automatikus), a fókuszt, az ISO érzékenységet (100-1600), a zársebességet (0,1-1 másodperc, maximum 1/16000), valamint a fényerőt (-3-3) tudjuk babrálni. Hiába támogatja viszont az akár 720p-s videókat is az SoC, szoftveresen mégis 480p-re korlátozták a dolgot, ami elég elkeserítő sajnos.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM kamera
[+]

A fotók pozitív csalódást okoztak. Habár nem volt túl kedvező az időjárás, azért aránylag világos, elvétve még napsütéses időszak is jutott a tesztelésre. A nappali képek abszolút vállalhatók, nyilván nem profi fotósoknak való tesztalanyunk, viszont az alsó kategóriához képest kiemelkedőt nyújt ez a Lumia készülék. A makró alkotások szintén kevés kritikával illethetők, a vakus kép pedig jól mutatja, mennyire kellett már ennek a sorozatnak a segédfény, mert bőségesen elég akár két méteres távolságig is. Az éjszakai felvételek mondhatni használhatatlanok, a többi fotón is bőséggel látszódik a zajosodás, a sötét fényviszonyok azonban elmosottá, életlenné, és részletekben szegénnyé teszik az eredményeket.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM oldalról
[+]

A zenelejátszó számos szempont, így albumok, előadók, műfajok, listák és számok szerint képes szortírozni a telefonon tárolt dalokat. A beállításokban a véletlenszerű lejátszást tudjuk bekapcsolni, valamint itt lehet konfigurálni az Xbox Music fiókot is. Nagyszerű hír, hogy nem csak szoftveresen aktiválták anno a WP-ben a rádiót, hanem rendelkezik is ilyen modullal tesztalanyunk, így bármilyen reggeli hírt vagy zenés műsort élvezni tudunk, ha egy fülest hozzácsatlakoztatunk a mobilhoz. A hangerőt harminc fokozatban állíthatjuk, háromnegyedes szinten még szépen szól az aprócska hangszóró, ám maximumra tekerve már erősen torzít és recseg is egy kicsit.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot

A videólejátszóval nincsenek gondok, legalábbis felbontások kezelése terén. A készülékre felmásoltam 720p és 1080p filmeket, egyikkel sem gyűlt meg a baja a hardvernek. A DivX-hez viszont már nem fűlött a foga, ilyenkor mindig érdemes felkeresni az alkalmazásboltot, hiszen ott találunk majd erre alkalmas applikációt.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A Lumia 535 egyik nagy erénye, hogy két microSIM-et kezel, piacra került viszont belőle egykártyás verzió is természetesen. Tesztalanyunk sem képes azonban a két SIM-et mindig aktívan kezelni, csak standby üzemmódban lóg együtt a két kártya hálózaton, ha az egyikről hívást kezdeményezünk, akkor a másik már pihenőállásba vonul. Szoftveresen jól megoldották a dolgot, mindig ki lehet választani, hogy melyikről szeretnék csevegni vagy üzenetet küldeni. A hangminőség nagyon jó, tiszta és érhető beszédpartnerünk mondandója. Nincs viszont LTE, szóval HSPA-n 42,2 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességgel száguldozhatunk, ami még mindig bőségesen elég, ha nem mobilsticket használunk. Rendelkezésre áll még a 802.11b/g/n-es WiFi, a Bluetooth 4.0, valamint az A-GPS (GLONASS támogatással együtt), nincs viszont NFC, szóval mobilfizetés és gyors párosítás kilőve.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot Microsoft Lumia 535 Dual SIM Screen Shot

Böngészésre alapesetben az Internet Explorert használhatjuk, ami számos szolgáltatással kecsegtet. Van benne például adattömörítés, így a kisebb előfizetéses csomaggal rendelkező felhasználók jó pár megabájtot spórolhatnak egy honlap újbóli megnyitásakor. A keresősáv (URL) alul helyezkedik el, ami kényelmes, hiszen így nem kell megtornáztatni az ujjainkat még a viszonylag nagy készüléktest ellenére sem. Mellette egy kis ikon segít belépni a lapokhoz, amiből sokat meg lehet nyitni, mi tíz darabig próbálkoztunk. A három pont a menüt rejti, itt találjuk a könyvjelzőket (kedvencek), valamint itt tudjuk megosztani az adott weblapot, plusz akár ki is tűzhetjük ezeket a főképernyőre csempe formájában. Az internetezés nagyon gyors, akárcsak a görgetési sebesség, a SunSpider 1.0.2-es verziója 1263,6 ms eredményt mutatott.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM vs. iPhone 5
[+] Apple iPhone 5 vs. Microsoft Lumia 535 Dual SIM

Értékelés: Microsoft Lumia 535 Dual SIM
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 6 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

A cserélhető akkumulátor kapacitása 1905 mAh, ami nem tűnik combosnak, mégis a gyártó állítása szerint 11-13 óra beszélgetési idő kihozható belőle. Az igazság inkább akkor mutatkozik viszont meg, ha napi használatba vesszük a telefont, sok böngészéssel, körülbelül másfél óra csevegéssel, valamint némi YouTube videó nézéssel könnyedén át lehet vészelni egy egész napot.

A Microsoft Lumia 535 Dual SIM jelenleg 43 ezer magyar forintba kerül, amivel rendesen megbolygatja majd a középkategória alsó részét. A redmondiak Nokia akvizíciója utáni első telefonja ugyanis a konkurenseknél magasabb (qHD) felbontású kijelzővel kecsegtet, ami jól látható, kellemes az IPS panel, csak mondjuk az érzékenységével gondok vannak, bár nem kizárt, hogy ez majd vagy javításra kerül, vagy más terméknél nem fordul majd elő. A kamera mindenképpen pozitívan érinti a vásárlót, nappal egészen vállalható fotókat lehet lőni tesztalanyunkkal, a vaku pedig egy olyan változtatás, amit már régóta meg kellett volna lépni, de hát ugye jobb később, mint soha. A motorháztető alatt található chipset már elég régi motoros a szakmában, ám a Windows Phone nem túl erőforrásigényes, így hasít a rendszer annak rendje-módja szerint, igazából csak a komolyabb játékoknál kezd el szaggatni a szoftver, hiszen nem bírja már az új fejlesztéseket. Az akkumulátor átlagos teljesítményt nyújt, de az egy napos üzemidőben biztosak lehetünk, plusz ugye nem szabad elfelejteni, hogy főszereplőnk két SIM-et is kezel, márpedig ez számos felhasználónak lehet elsődleges szempont. Nagy kérdés viszont, hogy miként fog szerepelni a masina például az AMOLED-es Samsung Galaxy Ace 4 mellett, de említhetnénk akár a Huawei Y550-et is, mindkettő erősebb hardverrel kecsegtet. A Lumia 535 Dual SIM viszont derekasan helytáll, a kijelző érzékenységével kapcsolatos galiba kicsit fájó, de a qHD megjelenítő, a kétkártyás kivitel, a gyors rendszer és az FM-rádió miatt még mindig ajánlottnak mondható saját kategóriáján belül.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM

Legendd

A tesztkészülék az XXL GSM jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Specifikáció

Microsoft Lumia 535 Dual SIM
Microsoft Lumia 535 Dual SIM Általános
Technológia GSM/UMTS
Méret 140,2 x 72,4 x 8,8 milliméter
Tömeg 146 gramm
Színvariációk fekete, fehér, narancssárga, zöld, kék
SIM-foglalat microSIM (2 db)
Kijelző
Kijelző átlója 5 hüvelyk
Kijelző felbontása 540 x 960 pixel (220 ppi)
Kijelző típusa IPS LCD kapacitív érintőkijelző
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa Qualcomm Snapdragon 200 (MSM8212)
Processzor típusa 1,2 GHz-es négymagos Cortex-A7
Processzor csíkszélessége 45 nm
Processzor utasításkészlete ARMv7
Grafikus chip Adreno 302
RAM mérete 1 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása dinamikus
SMS memória dinamikus
Belső tárhely 8 GB
Memória bővíthetősége microSD (max. 128 GB)
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
UMTS 850//900/1900/2100 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA van / 42,2 Mbps / 5,76 Mbps
LTE nincs
IrDA / Bluetooth nincs / 4.0 (A2DP)
WiFi 802.11b/g/n, WiFi hotspot
USB microUSB 2.0
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van
GLONASS van
NFC nincs
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
Hangrögzítés telepíthető
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Windows Phone 8.1
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Játékok telepíthetők
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek Áruház, Egészség és fitnesz, FM-rádió, Gasztronómia, HERE Drive+, HERE Maps, Lumia Beamer, Camera, Cinemagraph, Creative Studio, Selfie, Storyteller, Office, OneDrive, OneNote, Pénztárca, Skype
Multimédia
Fő kamera 5 megapixel, autófókusz, led segédfény
Másodlagos kamera 5 megapixel
Videófelvétel 480p
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó van
FM-rádió van (RDS)
Üzemidő
Alap akkumulátor 1905 mAh-s lítium-ion
Készenléti idő 336 óra
Beszélgetési idő 11 óra (2G) / 13 óra (3G)
Zenelejátszási idő 78 óra
Egyebek
3,5 mm-es jack kimenet, giroszenzor, duál SIM

Hirdetés

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés