Gondok a Lumia 535 kijelzőjével

Amikor nálunk járt teszten az első Microsoft Lumia készülék, akkor már mi is felfigyeltünk az érintőkijelző gyengeségére. A panel ugyanis elég pontatlanul kezelte a mozdulatokat, sok esetben például a görgetés sem úgy működött, ahogy kellett volna. Nem a nálunk járt Lumia 535 volt viszont az egyetlen, mely ilyen problémával küzdött, hanem számos bejelentés érkezett, melyben ugyanezt a hibát írják le a felhasználók.

Microsoft Lumia 535 Dual SIM kézben tartva
[+]

A Microsoft pedig reagált az ügyre, és állítólag már dolgoznak a frissítésen. A redmondi vállalatnál egyébként pont úgy gondolják, hogy túlzottan magasra húzták az érzékenységet, ezért lehet az, hogy a kijelző már nem bírja kezelni ujjunkat, hanem össze-vissza dolgozik. Az update hamarosan OTA, vagyis vezeték nélküli formában lesz telepíthető, addig pedig érdemes a nagyítás funkciót a beállításokon belül kikapcsolni, mert ez egy kicsit enyhít a kényelmetlenségeken.

Előzmények

  • Microsoft Lumia 535 Dual SIM - egy új remény

    Tesztalanyunk az első olyan okostelefon, mely már a redmondi cég égisze alól került ki, az alsó kategóriába szánták, qHD IPS kijelző, 5 megapixeles kamera és Snapdragon 200 jellemzi.

  • Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

    A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.

  • Nokia Lumia 635 - negyedik fokozat

    Megérkezett hozzánk a Lumia 630 4G modemmel felvérezett ikertestvére. A Lumia 635 tesztjében elsősorban a szélessávú adatképességekre vagyunk kíváncsiak.

  • Nokia Lumia 930 - ablak, fém tokozásban

    Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.

Hirdetés