LG Tone Free (FN-6) - a baktériumölő fülhallgató

Az egyik legkényelmesebb és legkompaktabb vezeték nélküli fülhallgató mutat újat az árkategóriájában, de nem minden téren kiemelkedő.

Szoftver, hangminőség, akksi, összegzés

Okosan ki van találva a szoftver, a töltés-lekérdezés és a mindenféle hangszínszabályzás alapvetőnek mondható, ahogy az érintésvezérléshez írt kezelési utasítás is, az extrák közt azonban olyan érdekességeket találunk, mint a Touchpad lock, ha épp zavarna vagy kikapcsolnánk az érintésvezérlést, a füleskereső funkció, ha épp elejtettük volna valamelyiket, és esetleg nem találjuk a feketeségét. Állítható továbbá az Ambient Sound, azaz a külső zajokat beengedő mód, erre egyébként szükség is van, mert teljesen felhúzva kis túlzással a saját szívdobogásunkat is halljuk vele. Angol nyelven képes felolvasni a szöveges üzeneteinket is.

[+]

A 6 milliméteres dinamikus hangkeltő a Meridian hangolásával a gyártó szerint lenyűgöző audio-élményt és valósághű térhangzást ad, a valóság ezzel szemben inkább az, hogy zenei téren kell a legnagyobb kompromisszumot kötni, ha valaki ezt a fülhallgatót választja. Nagyon sok hiányzik a mélytartományból, kevés az energia, szerény a dinamika, fátyolosak a részletek (főleg akusztikus műfajoknál), a gyártó által külön említett térérzet pedig abszolút nem érvényesül. A kompaktságért áldozatokat hozunk a hangkeltő méretében és mozgásterében, az SBC és AAC kodekek aránylag alacsony bitrátája pedig nem is fog döbbenetes mennyiségű részletet átvinni. Leírva talán rosszul hangzik ez, de ettől függetlenül senki ne arra gondoljon, hogy dobozhangú, élvezhetetlen zenei teljesítményt nyújt, csupán arról van szó, hogy ebben az árkategóriában, nettó hangminőséget nézve jóval erősebb versenyzők vannak a piacon, ez a termék pedig hangját tekintve egy árkategóriával lejjebb lenne igazán helytálló.


[+]

Cserébe viszont a beszélgetéseknél abszolút jó a hangminőség, nem csak üres beszéd a négy mikrofonnal zajszűrt beszélgetések lehetősége, abszolút tiszták és jó minőségűek voltak a beszélgetések még utcai körülmények közt is, ami a TWS-kategóriában ritkaság. Elégedettek voltunk az üzemidővel, az elméleti 5-6 órás lejátszási időket, 50%-os hangerő mellett és némi jóindulattal hozza a Tone Free, mindez 2 x 55 mAh-nyi kapacitásból jön ki. A töltőtok 390 mAh-s, ez két teljes töltésre elegendő, egy töltési ciklus egy órát vesz igénybe a fülesekre, de ha csak 5 percünk van a projektre, akkor is 1 órányi zenehallgatást kapunk. Ha le van merülve a töltőtok is, és a füleseknek is kell az energia, a Type-C kábeles töltés a leggyorsabb opció, itt fél óra elég arra, hogy 80%-ig töltsük a füleseket, ám ha utána azonnal a fülünkbe tesszük az eszközt, a hallójáratunk biztosan nem fog fázni, mert jól átmelegíti a füleseket is a gyorstöltés. Vezeték nélkül is tölthetjük a tokot, ami sokaknak lehet hatékony és kényelmes opció.

Balra az általunk ismert legerősebb konkurens, a Honor Magic Earbuds, jobbra az olcsó Honor Choice
Balra az általunk ismert legerősebb konkurens, a Honor Magic Earbuds, jobbra az olcsó Honor Choice [+]

Hab a tortán az UV-fényes baktériumgyilkos, ami minden egyes töltéskor aktiválódik, és tíz perc alatt elpusztítja a fülhallgató hangszórórácsán lévő baktériumok (kiemelve a staphylococcus aureus és escherichia coli) 99,9%-át. Az UV-fényt egyébként a felhasználó nem látja, és bár kinyitáskor élénk kék fények villannak fel a tok belsejéből, ez csak hangulatfényként funkcionál, a varázslat akkor kezdődik, ha becsukjuk a fedelet. Összegezve, ha kizárólag az ár/zenei hangminőség arányt vennénk figyelembe, a Tone Free aligha kapna dicséretet, viszont ha valaki nagyon kényelmes, nagyon jó beszélgetési hangminőségű, ügyes funkciókkal ellátott, kompakt TWS-fülhallgatót keres, bátran merjük akár ajánlani is a 35 ezer forint körüli Tone Free megvásárlását. Átlagban tehát egy Tetszett jön ki a dologból, a cikk elején említett konkurensek mellett azonban mindenképp el kell hangozzon a Honor Magic Earbuds/Huawei FreeBuds 3i páros neve is: mai tesztünk után is nyugodt szívvel merem állítani, hogy ár/érték arányban még mindig ezek képviselik a csúcsot, főleg, hogy 43 ezerről 30 ezerre mérséklődött az áruk pár hónap alatt.

LG Tone Free (FN-6)

szentkuti11

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • LG K61 – ha csak nézed, nincs vele gond

  Öt kamera, apró szelfiluk, méretes telep és szemrevaló küllem – az LG óriástelefonja jó példa, miért érdemes mobilt tesztelni: papíron minden rendben, a gyakorlatban nem sok.

 • LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv

  Elsősorban zeneileg kiemelkedő az LG csúcsmodellje, de a többi összetevő kapcsán sincs panasz, ráadásul ehhez is jár(hat) másodlagos kijelző.

 • LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára

  Az LG első Dual Screen képes készüléke nem sokat ad hozzá a G8X felhasználói élményéhez, viszont van benne 5G.

 • LG G8X - kettőn áll a vásár

  Mióta az LG mobilos részlege már nem megkerülhetetlen szereplő a piacon, a koreai cég egyre inkább teret enged a kísérletezésnek. A G8X és a másodlagos kijelző is jó példa erre.

Hirdetés