LG Tone Free (FN-6) - a baktériumölő fülhallgató

Az egyik legkényelmesebb és legkompaktabb vezeték nélküli fülhallgató mutat újat az árkategóriájában, de nem minden téren kiemelkedő.

Bevezető, tartozékok, kényelem

Elképesztő mennyiségű termék érkezik a töltőkapszulás, vezeték nélküli fülhallgatók – rövidítve TWS-ek – piacára, és szerkesztőségi tesztasztalunkra is, a minőségbeli különbségek pedig döbbenetesek. Az biztos, hogy a 40 ezer forint körüli árszinten még bőven nem a csúcskategóriát böngésszük, így értelemszerűen egy kompromisszumcsomagot kell választanunk, ám a vásárlói oldalon igencsak megnehezíti a választást, hogy a termék specifikációjából az biztosan nem derül majd ki, hogy nekünk mennyire kényelmes az adott darab, vagy épp a mi zenei ízlésünkhöz és elvárt hangzásvilágunkhoz hogyan passzol. Általánosságok mindenesetre vannak, mi pedig ezekre próbálunk rávilágítani írásainkon keresztül, bemutatjuk a lehetséges opciókat és a főbb eltéréseket.

30 és 40 ezer forint közötti áron van például Tronsmart Apollo Bold: nem túl jó minőségű anyaghasználat és összeszerelés, átlagos kényelmi szint, de remek kodektámogatás, kellemes hangminőség, aktív zajszűrés és pöpec üzemidő. Ott van például a Panasonic RZ-S300W: szintén elég gyenge a kényelmi oldal, a töltőtok kialakítása hagy kívánnivalót maga után, kodektámogatás és zajszűrés terén semmit nem nyújt, de elég jól szól és az üzemideje is elfogadható. Ezekhez képest az új LG Tone Free teljesen más pontokon mutat erényeket: pöpec minőségben megcsinált, vezeték nélkül tölthető kapszulával rendelkezik, elképesztően kényelmes viselni, az eddig kipróbáltaknál sokkal intenzívebb környezeti hang módot biztosít a biztonságos utcai használathoz, és nem utolsó sorban UV-fénnyel öli a baktériumokat, legalábbis 99,9%-ban.


[+]

Háromféle méretű, hipoallergén szilikonilleszték jár a kütyühöz, ezen kívül csak egy Type-C-s kábelt, meg persze a füleseket és a töltőtokot találjuk a dobozban. A párosítás szokásosan egyszerű, a Tone Free alkalmazás (Android, iOS) nélkül is könnyen megy, de a kapcsolódó szoftvert mindenképpen érdemes letölteni, mert sok hasznos extrát kínál.


[+]

Kényelmi téren ez a kütyü tényleg élvonalbeli, a kerek alapú, 54,5 x 54,5 x 27,5 milliméteres dimenziókkal rendelkező töltőtok szűk zsebbe is könnyedén befér, a fülesek pedig tényleg nagyon aprók, könnyűek, tökéletesen ki van találva a súlypontjuk is. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire ergonomikus kialakítású az eddig ismert legjobb, golfütő-szerű fülespár, könnyen el tudom képzelni, hogy a zenemaratonisták az egyébként egyáltalán nem rossz, valós 4-5 órás üzemidőt teljesen kihasználják majd vele.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • LG K61 – ha csak nézed, nincs vele gond

  Öt kamera, apró szelfiluk, méretes telep és szemrevaló küllem – az LG óriástelefonja jó példa, miért érdemes mobilt tesztelni: papíron minden rendben, a gyakorlatban nem sok.

 • LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv

  Elsősorban zeneileg kiemelkedő az LG csúcsmodellje, de a többi összetevő kapcsán sincs panasz, ráadásul ehhez is jár(hat) másodlagos kijelző.

 • LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára

  Az LG első Dual Screen képes készüléke nem sokat ad hozzá a G8X felhasználói élményéhez, viszont van benne 5G.

 • LG G8X - kettőn áll a vásár

  Mióta az LG mobilos részlege már nem megkerülhetetlen szereplő a piacon, a koreai cég egyre inkább teret enged a kísérletezésnek. A G8X és a másodlagos kijelző is jó példa erre.

Hirdetés