Hirdetés

LG GM310 - A Dolby érintése

Bevezető

Újabb LG érkezett, ezúttal az mgsm.hu-tól a Barcelonában frissen bemutatott "Musically U" sorozat legmagasabb sorszámát viselő darabja, a GM310-es. Akkoriban arról volt szó, hogy ezek a darabok a belépős zenetelefonok közé fognak érkezni, örültünk is a fejünknek, hogy milyen szép és jó lesz a zenei alsósok mezőnye. Ehhez képest tesztünk alanya függetlenül több, mint 50 ezer magyar forintba kerül. Ennyit azért nem zuhant a már a csapból is emelt áron folyó világgazdasági válság következtében hazánk fizetőeszközének árfolyama, bár tény, hogy a mobilok piaca is érzi a recessziót.

LG GM310
[+]

A legszebb az egészben az, hogy úgy fest, mintha Koreában egyszerűen nem tudná megvetni a lábát a válság, vagy simán csak betiltották, mert a Samsung és az LG jobban nyomja a gázpedált, mint valaha. Ennek meg is van az eredménye, immáron a Nokia mögött a két távolkeleti óriás foglalja el a dobogó ezüstös és bronzos fokozatait. A korábbi két dobogós úgy látszik harc nélkül adta fel a küzdelmet, a Motorolánál egyelőre az alagút végét sem találják, a Sony Ericsson pedig még mindig meg van győződve arról, hogy el lehet adni ugyanazt más burkolatban. (Mondjuk a Samsung is ugyanebben hisz, de nekik mégis sikerül - Bog)

LG GM310
[+]

Ehhez képest Koreában olyan mennyiségű innovációs tőke van, ami még a két említett gyártót is képes lenne kirántani a kátyúból. Emellett nem szabad megfeledkeznünk arról az eddig elhanyagolhatónak látszó tényezőtől, hogy Kína is beszállt a versenybe. Egy-két éve még a hasunkat fogtuk a röhögéstől egy-egy kínai telefon láttán, ma már világosan látszik, hogy záros határidőn belül tényezővé válnak. Ez Koreából nyilván jobban látszik, ha másért nem, a közelségük miatt, így nem csoda, ha soha nem látott arzenállal nyomulnak előre. Az LG úgy döntött, beszáll az XpressMusic és a Walkman mellé, ez a széria lesz a Musically U. Nem bízták a véletlenre, az első darab rögtön Dolby minősítéssel érkezik (igaz, a Dolby jelzés már az Arenan is ott figyelt).

LG GM310
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés