2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

LG G4 Stylus - nagyra nőtt családtag

Az LG G4-család legnagyobb tagja egy 5,7 hüvelykes kijelzővel felszerelt phablet, amelyhez egy érintőceruza is tartozik, aktív digitalizáló vagy más nyalánkságok viszont nem.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Akárhogy is számítjuk, 8 év nagyon sok idő. Ezt azonban hatványozottan vehetjük, ha az informatika világában gondolkodunk, hiszen az első iPhone-t már valószínűleg minden felhasználó nyugdíjazta, szinte egész pontosan 8 éve jelent meg róla a cikkünk. Miért érdekes ez az LG G4 Stylusszal kapcsolatban? A választ valószínűleg sok olvasónk tudhatja, hiszen ki ne emlékezne arra a pillanatra, amikor a legelső iPhone bemutatásakor a néhai Steve Jobs egyenesen viccet csinált az érintőceruzából. A rezisztív kijelzővel felszerelt PDA-k piacán ekkor teljesen természetes volt, hogy egy ceruzát találhattunk a készülék tetejébe csúsztatva: ezt pedig szinte minden alkalommal használni is kellett ahhoz, hogy kezelni tudjuk a készülékeket.

LG G4 Stylus kézben tartva
[+]

Az Apple akkori vezére meg volt győződve róla, hogy az érintőceruza a múlt, a jövő pedig az ujjbegyekkel használható, végtelenségig leegyszerűsített készülékeké. Ha megnézzük az eltelt 8 évet, akkor azt mondhatjuk, hogy a gondolat összességében megállta a helyét, de időközben annyira széleskörű lett az okostelefonok piaca, hogy kiderült, nem temethetjük el végleg a ceruzát, csak olyan extra funkciókat kell adni hozzá, hogy a felhasználó szeresse is használni azt. Ennek a vonalnak az első fecskéje a másik nagy koreai gyártóhoz kötődik, a Samsung Galaxy Note létjogosultságát nem teljesen értettük megjelenésekor, de az idő az S-Pen-t igazolta, nem véletlenül a Note 5 az idei év egyik legjobban várt ketyeréje.

LG G4 Stylus doboza
[+]

A G4 Stylus májusban, a G4c-vel együtt mutatkozott be, természetesen egyik variáns sem tudja magáénak a G4 teljes funkcionalitását, de árban is kedvezőbb termékekről beszélünk, ráadásul ha megnézzük tesztünk alanyának közvetlen elődjét, a G3 Stylust, akkor mindenképpen jelentős előrelépés érzékelhető. A G4 Stylus ezüst/fekete, illetve fehér színekben vásárolható meg, mi sötétebb árnyalatban kaptuk meg a készüléket az XXL GSM-től, de ennek ellenére fehér tartozékokat találtunk a dobozban, egész pontosan egy 1,2 amperes töltőfejet, egy microUSB kábelt, illetve egy hagyományos kialakítású, felvevőgombos fülhallgatót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.