LG G3 - mindent a szemnek

Felhasználói felület

Az LG felülete nagyon sok olyan beállítási lehetőséget tartalmaz, amire egyébként illene mindenkinek gondolnia. Jó ötlet például, hogy a virtuális gombokat rejtő alsó sáv háttere és kiosztása változtatható, felvehetünk a szokásos három gomb mellé még egy ikont. Ez lehet a gyors képernyőmentést készítő Quick Memo, vagy egy olyan rajz, aminek megnyomására legördül az értesítési függöny. Ennek felső sora vízszintesen gördíthető és a hangerőt, illetve a kijelző fényerejét is tudjuk innen állítani. A virtuális gombokat egyébként el is tüntethetjük, ezt akár alkalmazásonként külön-külön is beállíthatjuk.

LG G3 virtuális gombsor LG G3 Quick Memo+

A Knock code most is megvan, erről bővebben már írtunk itt. A kisegítő lehetőségek között sok-sok további extra akad, a bejövő hívás villogtathatja a vakut, állíthatjuk a kijelző kontrasztarányát, ha pedig háromszor rányomunk a kijelző bármely pontjára, akkor azt a részt felnagyítja a rendszer. A kijelző feletti kamera figyelheti az arcunkat és nem zárja le addig a telefont, amíg úgy látja, hogy mi nézzük azt, a hátlapi gombok hosszas megnyomásához is rendelhetünk funkciókat, gyárilag például az alsó billentyű megnyomása kelti életre a kamerát. Természetesen a beépített szenzorok másban is segítenek, lehet a hívásokat fogadni úgy, hogy a fülünkhöz emeljük a telefont, ha megfordítjuk, akkor azzal el is utasíthatjuk ezeket, ugyanez működik a riasztások kapcsán is.

LG G3 ablakos mód LG G3 értesítési függöny

Ha hosszan nyomjuk a vissza gombot, akkor egy ablak ugrik fel számos ikonnal, ezek közül kettőt választva osztott képernyős módban is működik a készülék. Az alkalmazásváltó felületén egymás mellett láthatók a futó appok kijelzőképei, ezeket jobbra kell elsöpörnünk ahhoz, hogy bezárjuk őket. Van rengeteg widget, az LG a Smart Notice nevű okossággal jelentkezik, ami nem tud sokat, de azt elég jól adja elő. Egyrészt ad szöveges időjárási tippeket, ezt pont tudom nélkülözni, az viszont remek szolgáltatás, hogy ha kinyomok egy bejövő hívást és 30 percen belül nem hívom vissza az illetőt, akkor szól, hogy ezt illendő lenne megtenni. A hívások és üzenetek kezelése egyébként is jópofa, hiszen ha bármilyen alkalmazásban benne vagyok (mondjuk levelezem, böngészek, játszom), akkor egy ablakban mutatja, hogy mi a pálya és a hívásokat itt fel is vehetem (vagy elutasíthatom), az üzenetekre pedig egyből tudok anélkül is válaszolni, hogy az aktuális alkalmazást elhagynám.

LG G3 led színek LG G3

Létezik egy EasyHome nevű, egyszerűsített felület is. Ez egy óriási, fix tárcsázóképernyőt biztosít, néhány ikonnal. Lehet benne lapozni és az üres területre további alkalmazásokat felvinni, nekem elsőre kicsit esetlennek tűnt, mert az összes appot egyébként is elérem a megfelelő ikonra kattintva, de nem is én vagyok ennek a megoldásnak a célcsoportja. A feliratok megnőnek, de a funkcionalitás minden szempontból megmarad. A betűméret egyébként is állítható, ahogyan a betűtípus is, illetve az értesítési led színe a különböző események kapcsán, de ezt akár hívóhoz is rendelhetjük.

LG G3 Health LG G3 Health

Ha a kezdőképernyőről balra haladunk, akkor egy két részre bontott felületbe botlunk. Az alsó fertálya ennek különböző használati tippeket ad, a felső részen pedig az LG Health terpeszkedik. Ez alapvetően egy beépített lépésszámláló, ami egész jó hatásfokkal működik, a karomon levő Polar Loop kábé 10%-kal többet mért, de hát nem vittem magammal mindenhova a telefont, ahova egyébként elsétáltam. Az app csinos kördiagramokkal mutatja aktivitásunkat, de kérhetünk heti, havi és éves nézetet is. Ha kialakítunk egy profilt, akkor ennek alapján meghatároz egy napi célt, aminek elérésekor velünk együtt örül. Nem csak sétálgatni, hanem futni, túrázni, biciklizni és görkorizni is tudunk úgy, hogy a teljesítményünket figyeli az app, ebben ilyenkor a GPS is segíti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: az egyszerűség az új okosság

    Mai adásunkban az LG G3-mal foglalkozunk, amely Quad HD kijelzőjével, 13 megapixeles kamerájával és gyönyörű formatervével hívja fel magára a figyelmet.

Hirdetés