Előrendelhető Koreában a felturbózott LG G3

Alig jelent meg az LG G3, és máris pletykákat hallani annak ráncfelvarrt változatáról, amit G3 Prime néven is emlegetnek. Noha már az "eredeti" G3 is QHD, azaz 1440 x 2560 pixeles kijelzővel bírt, ami a mi szemünket is elkápráztatta, a Snapdragon 801-es SoC, pontosabban az annak részét képező Adreno 330-as grafikus gyorsítóra azonban egyelőre nem sikerült tökéletesen optimalizálni az LG egyébként funkciókban igen gazdag felületét ilyen felbontás mellett. A gyártó viszont nem késlekedhetett a G3 megjelenésével, hiszen szeptemberben várhatóan jön a Samsung Galaxy Note 4 és egy sor másik rivális, így állhatott elő az a helyzet, hogy a G3 megjelenése után pár héttel máris érkezik a felturbózott változata, legalábbis Ázsiában.

LG G3 Cat.6 Snapdragon 805-ös SoC-vel

A G3 Prime, avagy G3 Cat.6, ahogy Koreában árulni fogják, a Qualcomm legfrissebb SoC-jával, a Snapdragon 805-tel lesz felszerelve, amely 2,7 gigaherzes, négymagos Krait 450-es processzorral bír. Ám ennél sokkal fontosabb az Adreno 420-as GPU jelenléte, amely a Qualcomm szerint az Adreno 330 teljesítményét megduplázza. Erre a QHD felbontású kijelző kezeléséhez szükség is lesz, bár ez aligha fogja megoldani az ilyenfajta megjelenítők másik problémáját, a nagy fogyasztást. A G3 Cat.6 Koreában tehát már előrendelhető, arról viszont egyelőre nem tudunk beszámolni, hogy máshol is elérhető lesz-e a felturbózott változat. Nevéből is következik, hogy a G3 durvított kiadása adatkommunikációs téren is a csúcsot hozza, ha van megfelelő hálózat, akkor a 300 Mbps sebességű letöltési érték elérése sem lehetetlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G3 - mindent a szemnek

    Csúcsmodellel jelentkezett az LG. A G3 több szempontból úttörő, de ennek ára van nem csak anyagilag, hanem bizonyos részletmegoldások kapcsán is. Mindezzel együtt is egy remek okostelefon.

  • LG G3 – júliustól Európában is

    Az ázsiai elérhetőség növelése után az LG idei csúcsmodellje Európában és a Közel-Keleten is elérhető lesz.

  • LG G3 mini – 4,5 hüvelykes kijelzővel?

    Alaposan visszametszett műszaki paraméterekkel debütálhat az LG aprónak aligha nevezhető „mini” modellje.

Hirdetés