2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Lenovo Vibe X3 - az átalakulás első lépcsőfoka

Ez a kínai gyártó első olyan okostelefonja, amelyen már érezhető némi motorolás beütés, ami a javára válik. A készülék igazi vonzereje ugyanakkor a zenei képessége lehet.

Hirdetés

Külső, kijelző

A telefon első blikkre gyönyörű. A formanyelv csak kicsit hasonlít a Motorolára, a hátlap ívelését, a kamera körüli rész kialakítását és az oldalsó gombok elhelyezését vették át főként, de az is jelentős változás, hogy eldobták a Lenovo készülékekre korábban évekig jellemző, kijelző alatti gombrajzolatot, helyette pedig a gyári Android rendszer minimalisztikus formái köszönnek vissza úgy, ahogy korábban a Motorolák kijelzőin is láttuk. Méretei nem visszafogottak, 154 x 76,5 x 9,3 milliméteres dimenzióihoz 175 grammos tömeg társul, egy kézzel kezelni fogásváltás nélkül gyakorlatilag lehetetlen feladat. Az összeszerelési minőség pazar, iszonyatosan merev a készülékház, remek a gombok nyomáspontja és a csatlakozók minősége is kiugrik az átlagból.

Lenovo Vibe X3 elölről
[+]

Kijelző-teszt
Mérés Lenovo Vibe X3 Honor 7 Meizu MX5 LG G4
Fehér fényerő (max.) 456 nit 475 nit 366 nit 451 nit
Fehér fényerő (min.) 4,8 nit 1,3 nit 4,1 nit ? nit
Fekete fényerő 0,23 nit 0,27 nit 0 nit 0,28 nit
Kontrasztarány 1983:1 1760:1 végtelen 1612:1
Színhőmérséklet 8302 K + kézi 7762 K 8760 K + kézi 9013 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Az előlap 70,8 százalékát foglalja el az 5,5 hüvelykes kijelző, bőven jutott hely a sztereó hangszórópárnak, a másodlagos kamerának, a fény-és távolságérzékelő szenzoroknak, a három kapacitív érintőgomnak, illetve a kizárólag fehér színben világítani képes értesítő ledecskének. A megjelenítő alatti érintőgombok sajnos nem kaptak háttérvilágítást, de könnyű megjegyezni a funkcióikat: a bal oldalit megnyomva nyithatjuk meg az alkalmazásváltót, a középső szolgál home gombként, a jobb oldalival pedig visszaléphetünk egyet. Az 1080 x 1920 pixel felbontású IPS megjelenítő 401 ppi-s képpontsűrűséget ér el, és bár a színhőmérséklet gyári kalibrációja nem tökéletes, gyönyörű színekkel operál, kiemelkedően magas a kontrasztaránya, a maximális fényereje pedig remek. Betekintési szögek tekintetében sincs vele probléma, gyakorlatilag csak az üveg tükröződését láthatjuk, ahogy oldalról nézünk rá, természetesen az OGS technológia is adott, semmilyen hézagot nem vehetünk észre a kijelző és a Gorilla Glass 3 üveglap között, fényszivárgás sincs sehol.

Lenovo Vibe X3 oldalról
[+]

A beállítások között rengeteg érdekességet találunk, az Alapértelmezett módon kívül van Kényelmi mód, ami egy rettentő meleg színképet ad, állítólag a huzamosabb ideig tartó böngészéshez ez ideális, de engem nem nyert meg, ahogy az egyéni színegyensúly értékeit sem tudtam úgy állítgatni, hogy szebb legyen, mint alapértelmezett állapotban. Ami viszont rettentően hasznos lehet, az az Extra fényerő mód, ami komoly energiaforrást igényel, de 574 nites fehéreket ad úgy, hogy ez egyáltalán nem megy a kontrasztosság rovására. A minimum fényerő is jó, éjszaka, automatikus módban egyáltalán nem égeti ki a szemet.

Mivel a keret fémből készült, alul és felül láthatunk két-két műanyag csíkot, ami az antennák leárnyékolását gátolja meg. A mobil alján pihen az OTG-képes microUSB 2.0 csatlakozó, felülre került a CTIA-lábkiosztású 3,5 milliméteres jack csatlakozó, illetve az infraport. A fizikai értelemben vett billentyűk a telefon jobb oldalán kaptak helyet, a felső részen a hangerőszabályzók láthatók, közvetlenül alattuk pedig a bekapcsológomb kapott helyet, ergonómiai szempontból kellemes ez az elrendezés. Unibody készülékházról beszélünk, az akkumulátort házilag nem cserélhetjük, a kártyákat pedig a bal oldalról kipattintható SIM-tálcára tehetjük, vagy kettő darab nano SIM-et, vagy egy nano SIM-et és egy microSD kártyát helyezhetünk be.

Lenovo Vibe X3 hátlap
[+]

A hátlap polikarbonátból van, nagyon jó a tapintása, egyáltalán nem csúszós, és az ujjlenyomatokat sem gyűjti az átlagnál jobban. Asztalra helyezve nem teljesen stabil a mobil, mivel a kamerás rész kicsit kitüremkedik a képből, de ez nem véletlen, hiszen egy mobilos szemmel nézve egészen nagy méretű, f/2.0 apertúrájú optikát és egy dupla ledes villanót hord a hátán, az alatta lévő ujjlenyomat-olvasóról már nem is beszélve.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.