2019. január 23., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Lenovo Vibe X3 - az átalakulás első lépcsőfoka

Ez a kínai gyártó első olyan okostelefonja, amelyen már érezhető némi motorolás beütés, ami a javára válik. A készülék igazi vonzereje ugyanakkor a zenei képessége lehet.

Hirdetés

Kamera, videózás

A hátlapon lévő kamera 21 megapixel felbontású képeket készít, az f/2.0 rekeszértékű optikához Sony IMX230 szenzor tartozik, az autofókusz PDAF-rendszerű, nappal villámgyors, beltéri körülmények között és sötétben viszont bőven vannak nála sebesebben élesítő eszközök, főleg a lézeres technológiával megáldott kütyük szoktak gyorsabban és pontosabban működni, ha nem olyan jók a fények. Állóképeknél a lencse látószöge nagyjából 27 milliméteres gyújtótávolságúnak felel meg, optikai képstabilizátor viszont nincs hozzá.

Lenovo Vibe X3 teszt
[+]

A szoftver főleg azokra a felhasználókra van kihegyezve, akik nem szeretnek semmit állítgatni, a Smart fedőnevű kiváló automatikus mód meghatározza a témát, amit éppen fotózunk, és ehhez állítja be a paramétereket. Ha komolyabban belemászunk a beállításokba, akkor viszont egész széles a paletta, van panoráma, éjszakai tájkép, művészi HDR, homályosított háttér, kettős fotózás, illetve manuális mód, amiben piszkálhatjuk az érzékenységet (ISO 100-1600), a zársebességet (1/3200-2/3 másodperc), a fókuszt, a fehéregyensúlyt és az expozíció-korrekciót (-2 és +2 között).

A fenti fotók maximális felbontás mellett, jellemzően automata módban készültek, egyedül az éjszakai felvételnél használtunk hosszabb, kézi záridőt. A fehéregyensúly és a színhűség helytálló, a vonalélességgel sincs komoly gond, a részletesség pedig az átlagnál jóval magasabb felbontás ellenére sem gyenge. A dinamikatartomány viszont bőven hagy maga után kívánnivalót, sajnos nagyon sokszor égnek ki, vagy vesznek sötétségbe egyes részletek. A zajszűrés nem túl erős, éjszaka látszik főleg, hogy dolgozik a zajmentesítő algoritmus, de egyáltalán nem drámai módon mosódnak el a részletek.

Lenovo Vibe X3 hátlap

Videózáskor jelentősen lecsökken a látószög, viszont 2160p-ben is videózhatunk, akár 30 fps mellett, de ez a sebesség viszonylag ritka, ennél jellemzően gyengébb értékeket láthatunk. 1080p-ben már sokkal folyamatosabb a kép, itt gyakorlatilag fix az emberi szem számára kellemes 30 fps, de gyorsított és lassított videót is vehetünk, köszönhetően az opcionális 60 fps-nek. Egy rövid tesztfilm ide kattintva megtekinthető, főleg hangminőség terén alkot nagyot a kütyü.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.