Még mindig nem jelenhetnek meg az új iPhone-ok Kínában

Hirdetés

Az iPhone 6 és 6 Plus óriási sikereket ér el, az előrendelések száma már az első egy nap alatt átlépte a 4 milliót, a kínai piacra való belépés időpontja viszont egyelőre még nem tisztázott. Pedig a világ legnagyobb szolgáltatójának, a Chine Mobile-nak kínálatába minél hamarabb szeretné felvetetni a új készülékeit az Apple, hiszen a távol-keleti országban sem kisebb az érdeklődés az iPhone-okra, mint a világ más részein. A pletykák szerint egyébként a várakozásnak az az oka, hogy a Kínai Ipari és Informatikai Minisztérium nem hagyta jóvá a két újdonság értékesítését.

Egyelőre két engedélyezési eljárást tudhat maga mögött az iPhone duó, a kötelező terméktanúsításon (ez ugyanolyan, mint az európai CE, ettől függ, hogy Kína területén mi kerülhet forgalomba) és az állami rádiós rendeletnek való megfelelőségen is túl vannak a telefonok. A folyamat tehát előrehaladott fázisban van, ám a két terméknek még meg kell szerezni a hálózati hozzáférési engedélyt ahhoz, hogy valóban a boltok polcaira kerüljenek. A hivatalos megjelenés még várat magára, ám kevésbé lenne meglepő, ha a karácsonyi szezon előtt a kínai felhasználók is kezükben foghatnák a megnövelt kijelzőmérettel rendelkező mobilokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

Hirdetés