Optikai képstabilizátort is kapott a G7 Plus

A Huawei mondhatni ontja magából a készülékeket, most is egy újabb termékekkel rukkoltak elő, ami a G7 Plus névre hallgat. A szerkentyű egyébként megszólalásig hasonlít a G8-ra, mind specifikációk, mind külső terén, ám bizonyos piacokon mégis újnak számít. A tavalyi Ascend G7 örökébe lépő eszköz több ponton is fejlődött elődjéhez képest, hiszen 720p helyett immár 1080p felbontású, 5,5 hüvelyk képátlójú kijelző került az előlapra, ám ezen kívül több más ponton is jobb ajánlatnak számít elődjénél a mobil. A fém burkolat mögött egy 64 bites architektúrájú Snapdragon 615 rendszerchip dolgozik, ennek munkáját 3 gigabájtnyi RAM segíti, a 32 gigabájtos háttértárat pedig microSD-vel lehet tovább bővíteni.


[+]

Ugyan ezek a képességek még nem emelnék ki a középkategóriából a phabletet, ám több olyan plusz tudással is rendelkezik a kütyü, amik viszont már képesek erre. Az egyik ilyen az optikai képstabilizátorral ellátott, 13 megapixel felbontású kamera, ami zafír lencsékkel és RGBW szenzorral rendelkezik, nagylátószögű, és elvileg éjszaka az átlagosnál jobb képet tud készíteni. Az alumínium készülékházzal egyébként 2015-ben egyértelműen a Huawei gyártotta a legtöbb, minőségi anyaghasználattal rendelkező eszközt, a termékek 90 százaléka ilyen elvek alapján készült, ami mindenképpen dicsérendő. A G7 Plus ezüst, szürke és arany színben lesz elérhető.


[+]

A hátlapon egyébként egy ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott, ami ugyanúgy működik, mint például a Mate S esetén, és több szolgáltatás is társítva lesz hozzá. A Huawei újdonsága egyelőre még Android 5.1.1 operációs rendszerrel lát napvilágot, ám februárban érkezik majd rá a Marshmallow frissítés is. Méretek tekintve 152,5 x 76,5 x 7,5 milliméterrel büszkélkedhet a szerkezet, amibe egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor fért bele. A G7 Plus először Ázsiában lesz elérhető, méghozzá 330 dolláros, vagyis járulékos költségek nélkül számolgatva 95 ezer forintos végfelhasználói áron.

Előzmények

  • Huawei Y6 - lassan hat

    Friss modellel készül a karácsonyi szezonra a kínai gyártó, a középkategória alsóbb szegmensében próbálnak csábító ajánlatot az asztalra tenni, de a konkurencia egyre erősebb ebben a népszerű ársávban.

  • Huawei G8 - próbálja figyelni a nagyokat

    A berlini IFA kiállításon mutatkozott be a mobil, aminek előnye az 5,5 hüvelykes kijelző és az ujjlenyomat-olvasó, kamera és árazás terén viszont sajnos nem alkot maradandót.

  • Huawei Mate S - az Erő nincs vele

    Nem minden Mate S született egyenlőnek: a nálunk járt, 32 gigabájtos változat Force Touch technológiával nem, villámgyors ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral viszont fel lett vértezve.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

Hirdetés