2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Huawei Ascend G300 - minőség a középkategóriában

A Huawei új termékcsaládjának egy olcsóbb tagja járt nálunk. Az Ascend G300 korrekt hardverrel, kellemes külsővel és jó árral érkezik.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Az adatkommunikációs képességek terén nem túl erős az Ascend G300. A négynormás (850/900/1800/1900 MHz) GSM-egység mellé egy szintén négysávos UMTS-chipet (850/900/1900/2100 MHz) kapunk, mobil hálózaton pedig legfeljebb 7,2 Mbps letöltési sebességgel száguldozhatunk. A WiFi-modul (802.11b/g/n) mellé egy Bluetooth-chipet (2.1, A2DP- és EDR-támogatással) és egy a-GPS egységet kapunk. Utóbbi városban egészen gyorsan talál jelet, pontosságban pedig körülbelül a konkurencia szintjét hozza.

Huawei Ascend G300 Huawei Ascend G300

A hátlap alatt egy 1350 mAh kapacitású lítium-ionos akkumulátor lapul (információink szerint a végleges készülék 1500 mAh-val fog érkezni), melyet körülbelül három óra alatt lehet teljesen feltölteni. Tapasztalataink alapján egy töltéssel egy napot megy, azaz a Huawei versenyzője teljesen átlagos ebből a szempontból. A hivatalos adatok szerint 2G-n 320 percnyi beszélgetési időre és 320 órányi készenlétre számíthatunk, harmadik generációs hálózatra áttérve ezek a értékek 300 percre, illetve 350 órára módosulnak.

Huawei Ascend G300
[+]

Értékelés: Huawei Ascend G300
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 10 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 6 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 6 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

A Huawei Ascend G300 kártyás konstrukcióban a hivatalos információink alapján körülbelül 50 ezer forintba fog kerülni; ennek fényében nehéz belekötni a készülékbe. Igaz, hogy a kijelző betekintési szöge és a színek élénksége lehetne jobb, a kamera gyenge közepes, a szoftveres extrák a nullához konvergálnak, a telefonban pedig csak egy sima egymagos processzor van, ami biztosan nem dobogtatja meg a tech-rajongók szívét. Viszont ezen az áron HTC Wildfire S, a Samsung Galaxy Ace, a Motorola Fire, a Sony Ericsson Live With Walkman és az LG Optimus Hub között választhatunk, melyek bár nagyobb nevű gyártóktól származnak, tesztalanyunk több téren is jobb náluk.

Reméljük, hogy az Ascend G300 nem jut a szintén Huawei-gyártmányú Ideos X5 Pro sorsára. Az említett mobil tesztalanyunkhoz hasonlóan remek ár-érték aránnyal rendelkezett, ám Magyarországon szinte lehetetlen volt hozzájutni az általunk is elismert mobilhoz. Talán a Mobile World Congress-en nyújtott teljesítmény és az egyre erősödő portfólió hatására a szolgáltatók is adnak egy-egy esélyt a gyártónak, ám ez a jövő zenéje. Egyelőre emiatt csak a tetszett plecsnit kapja meg a telefon, amely automatikusan ajánlottnak értelmezhető, amint kis hazánkban is forgalomba kerül.

Huawei Ascend G300

dr. Kind

A cikk elkészítésében a T-Mobile 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rd​eté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.