Hirdetés

Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén

Új modellszámozási rendszer első eleme lehet ez a középkategóriás termék. Itthon is kapható lesz, hozza a gyártóra jellemző stílusjegyeket és minőségi elvárásokat, plusz Android N-t futtat.

Hirdetés

Adatátvitel, akkumulátor

A böngészésért a Chrome felel, a szokásos funkcionalitás és a Google-fiókunkkal való szinkronizálás jellemzi. Böngészni pedig lehet bőszen, a P9 Lite (2017) 150 Mbps sebességre is képes lehet laboratóriumi körülmények között 4G-n, de a WiFi modullal sincs semmi gond, szépen tartja a gyengébb hálózatok jelét is. A repertoár része a GLONASS támogatással felvértezett GPS modul, amely gyors és pontos, a 4.1-es Bluetooth, ami szintén kifogástalan, valamint az NFC és az OTG. Infra ellenben nincs. A két SIM dual standby módban működik, ha az egyiken csevegünk, a másik lehullik a hálózatról.


[+]

A telep továbbra is 3000 mAh-s, ami egy ilyen karcsú házban valószínűleg több nem is lehet. A Kirin 655-ös chipset nem kimondottan éhes, de azért a kétnapos üzemidő csak kivételes körülmények között jön össze, általában a nap végén enni kér a telefon. Mivel pusztán 1 Amperes a gyári töltőfej, ezért elég hosszan táplálkozik a termék, érdemes egy 2 Amperes fejet beszerezni, elvileg a chipset támogatná a Huawei Supercharge nevű gyorstöltő technológiáját, ám ezt a specifikáció sehol sem említi. Vannak energiatakarékossági beállítások, 20%-os töltöttségnél egyébként is kukorékol, hogy ésszel csapassuk az Asphalt Nitrót, az energiatakarékos üzemmód lekapcsolja a háttérben futó szinkronizációt, illetve van egy Ultra mód, ami pusztán a telefonos funkciókat enged.


[+]

Értékelés: Huawei P9 Lite (2017)
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. A P9 Lite (2017) megint egy korrekt, középkategóriás eszköz a Huawei gyártósoráról, a kérdés csak az, hogy minek. A P9 Lite-nál annyival nem jobb, de az már egy lassan egy éves termék. Az eddigiekből kiindulva viszont egy P10 Lite lett volna ésszerű, arra még azért várni kell egy kicsit, lehet, hogy a köztes időszakot óhajtja ezzel kitölteni a Huawei, illetve az sem kizárt, hogy egy majdani P10 Lite ára és funkcionalitása magasabb lesz, ebbe most még nem látunk bele. Közben ott van a hasonló kialakítású és hardveresen is közelinek tekinthető Honor 6X, illetve a hírek szerint jön a Honor 8 Lite, ami kiköpött ugyanez, szóval egy kissé mintha túltolták volna a középkategóriás termékek számát. Nincs kizárva, hogy pusztán statisztikai alapon tervezik meg a modellpalettát, a középkategória kapós, legyen minél több termék, noha másfél éve pont a Huawei kínai központjában arról beszéltek, hogy inkább szűkíteni szeretnék a portfóliót. Ez a törekvés azóta vagy elhalt, vagy rájöttek, hogy igazából a funkcionalitás és a hardver annyira hasonló, hogy frissítési szempontból és terméktámogatási aspektusból halál mindegy, hogy kettő, vagy hét termékre kell megcsinálni egy új EMUI-t, de közben azért akadnak buktatók, az Android Auto például az istennek sem akart futni EMUI 5.0 mellett, szóval egyre fontosabb lesz, hogy a Huawei az új és innovatív modellek piacra dobása, valamint a középkategóriás hengerelés mellett a terméktámogatást is legalább ilyen szintre emelje. Mindenesetre ez mit sem változtat azon, hogy a P9 Lite (2017) korrekt gép, az árát szerintünk megéri, sok hozzáadott extra, minőségi kialakítás, kellemes kijelző és vállalható hardveres teljesítmény jellemzi, kiemelhető a remek ujjlenyomat-olvasó, a kompakt méret, a kézbe simuló design és a jól testreszabható interfész. A mérleg másik serpenyőjében a csak közepes képességű kamera, a viszonylag gyengécske alsó hangszóró és a szűkösnek tekinthető, 16 GB-os belső tárhely található, így aztán az Ajánlott minősítésről lecsúszik, de egy Tetszett kijár neki.

Huawei P9 Lite (2017)

Bog

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Még kétszer bemutatkozott a Huawei P9 Lite (2017)

  Lehullott a lepel (és a sokadik bőr) a Honor 8 Lite és a Huawei Nova Lite névre átcímkézett, egyébként P8 Lite 2017 és P9 Lite 2017 néven már futó eszköz(ök)ről.

 • Huawei P10 Lite - csak a szokásos

  A Huawei aktuális csúcsmodelljének kalóriaszegény kiadása idén sem okoz csalódást, a kivitel, a felhasználói élmény és az árazás is összhangban van. Egyébként semmi izgalmas nem történik.

 • Tovább bővült a Huawei P9 család

  Csak nem akar a gyártó a tavalyi szériaszámtól megszabadulni: a P9 Lite (2017) után hazánkba érkezik az 5"-es P9 Lite Mini.

 • Huawei P9 lite mini - kísért a múlt

  Hihetetlen, de még mindig akad P9 a Huawei tarsolyában, bár az eddigi legkisebbet sem neveznénk miniatűrnek, csak a szokásosnál apróbbnak, szép külsővel és szerény belsővel.

Előzmények

 • Huawei P9 lite - megörökölt formaterv

  A kínaiak újdonsága több ponton erősödött elődjéhez képest: jobb a hardver, az üzemidő, a kijelző, van ujjlenyomat-olvasó, vannak viszont gyenge pontjai is, mint például a kamera.

Hirdetés