Mobilarena TV: Nem balalajka, dupla Leica!

Hirdetés

Egyre-másra jönnek ki a technológiák és az ügyesebbnél ügyesebb trükkök, hogy a készülékház vastagítása nélkül lehessen a mobilkamerák minőségét növelni. Erre nem is elsősorban nappal van szükség, amikor elegendő fény jut a szenzorokra, hanem este, amikor annak töredéke. A Leicával társuló Huawei a P9 hátlapjára ezért nem egy, hanem mindjárt két 12 megapixeles szenzort helyezett, amelyekkel nem 3D-s, hanem színes vagy monokróm fotók lőhetők. Persze ennyiben nem merül ki a dolog: a lényeg a két szenzor információinak összegyúrása egy igazán ütős fotó kedvéért.

A hangsúly bár a kamerákon van, másutt is akad változás, a tavalyi HiSilicon Kirin 930-at például állva hagyja a 16 nanométeres Kirin 955, amely csúcskészülékhez méltó SoC, és a Huawei az összeszerelésben és az anyaghasználatban sem bízott semmit a véletlenre. Azt, hogy mire képes a P9 működés közben, este hat órakor mutatjuk meg a Mobilarena TV legfrissebb epizódjában.

Azóta történt

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

Előzmények

Hirdetés