Hirdetés

IFA blog: szürreális jelenetek a Huawei sajtóeseményén

10:30-kor kezdődött 1-én a Huawei rendezvénye, de szóltak, hogy leszünk szívesek 8:30-ra a hotel előtt felbukkanni teljes menetfelszerelésben, mert megy a busz. Gondolhatná az egyszeri olvasó, hogy Berlin egy forgalmas csütörtök reggelen nyilván kínszenvedés, pláne busszal, kicsit késve is indultunk, de amikor 8:50-kor megérkeztünk, akkor már pont lehetett sejteni, hogy most másfél órát csináljuk majd a semmit a Velodrom nevű épületben, ahová még a térerő sem szeret bejárni.

Hirdetés

Na, így is lett.


[+]

Sebaj. Dekkoltunk, társalkodtunk, összefutottam Lizzy-vel (Huawei regionális PR, az egyetlen kínai barátom), aztán elkezdődött a prezentáció és egy ideig olybá tűnt, mintha ez egy rendes prezentáció lenne. Beszélt az elnök, méltatta a terméket (ez a dolga), levetítettek mindenféle menő videókat, még egy jó poénra is maradt idő, hogy az akkus üzemidőt Pokémon Góban adták meg... és akkor jött A VENDÉG. És bepillantást kaptunk egy olyan elmébe, amelyről hallottam már, hogy létezik, de ennyire kézzelfogható valójában még nem találkoztam az emberrel, aki attól valaki, hogy semmit sem csinál, csak magát fotózza és totál semmitmondó dolgokról csacsog igen nagy százalékban ostobaságokat. Hölgyeim és uraim, kérem üdvözöljék kitörő lelkesedéssel Xenia Tchoumitchevát, a lányt, akiről én a mai napig nem is tudtam, hogy a világon van és tök jó lett volna, ha ez így is marad.

Xenia 800.000 Instagram-követővel rendelkezik és nem lehet tudni, hogy őneki mi a munkája. Mert kissé nehezen definiálható, hogy mit is csinál. Ugyanis abból él igen nagy lábon, hogy a közösségi médiát használva kvázi a külső adottságait előtérbe helyezve pozícionálgatja magát és éjjel-nappal, mindig, minden körülmények között tolja a kontentet elsősorban képek formájában. Meg fellép, fotózzák, már filmben is szerepelt, ez valahogy a modelleknél általában a karrierív része. És mint elhintette, újabban vlogol. Ez azért remek, mert nem csak mi tudhatjuk meg, hogy ő egyébként mit gondol az életről (nagyon magvas), hanem szerencsére mindenki.


[+]

Jó, nem ragadtatom el magam, hát van célközönsége, láthatóan élvezi, amit csinál, megél belőle (jobban, mint azok, akik klasszikus munkával keresik a kenyerüket), oké, az általa meghatározott és bemozgott világ olyannyira messze van az általam ismerttől, hogy normális esetben ez a kettő sehol nem találkozik, de a Huawei szerencsére mégis elintézte és egy termékbemutatón (ahol azért zömmel férfiak vettek részt) tartott prezentációt a szelfiről. Előadás a mobilos önarcképről, igen. Felütésnek elhintette azt az alapigazságot, hogy a szelfi segít önmagunkat megismerni. Erős kezdés, ezt követte, hogy tényleg bemutatta, hogy miképp kell jó szelfit csinálni, külön hangsúlyt fektetett arra, hogy ha csoportos szelfi készül, akkor hogyan legyél rajta te szép és a többiek ocsmányak, hosszan méltatta a termék szoftveres képjavító megoldásait kiemelve, hogy ez mennyire fontos ahhoz, hogy jól nézzél ki a közösségi oldalakon és ez zajlott, hmm, 12 percig.

Az nagyon sok.

És igazából abszolút nem volt a dolog így utólag kellemetlen, mert annyira nagyon nem illett oda ez a webcelebritás (ez létező szó?), hogy már-már hálás is lehetek a Huaweinek, hogy egyrészt alkalmam nyílt megtekinteni egy ilyen létformát, másrészt be kell lássam, hogy ha elvonatkoztatunk a témától, a helyszíntől és dolog szükségességétől, akkor Xenia igenis színpadképes. Összeszedetten beszél idiótaságokat, miközben ha rákerestek, akkor azt fogjátok találni, hogy gazdasági szakon végzett, öt nyelven beszél és JPMorgan gyakornoka volt, ahol állást is kínáltak neki, de nem élt vele. És hajlandó vagyok félretenni azt a rosszmájú elképzelést is, hogy a főnök az állás mellett mást is ajánlott, mert simán kinézem a hölgyből, hogy talpraesett és gyakorlatias, az általa választott másik világban is sikerrel felépítette magát. A virtuális korbács inkább azoknak jár, akik úgy gondolták, hogy remek ötlet lesz pont vele feldobni a rendezvényt (és akkor talán az olvasó is érti, hogy bár a Huawei nem mondta ki, hogy a Nova női telefon, miért gondolhatjuk teljes joggal, hogy annak szánják), mert kábé a harmadik találat a hölgyről a keresőben az, hogy hol és miképp villantott. Biztos, hogy erre volt szükség? Mondjuk beszélnek róla, én is épp erről írok egy postot...

Hirdetés