Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma

Még mielőtt 2016 véget érne, a Huawei letette az asztalra az év egyik legjobb phabletjét, amely a Kirin 960-nal és az Android 7.0-val már 2017-et vetíti előre.

Hirdetés

Szoftverek

Az EMUI alkalmazásfelhozatala a praktikusság mentén lett összeválogatva, és közülük a Fájlkezelő az egyik leghasznosabb. Listázza az állományokat típus szerint, böngészi a microSD, az OTG és az FTP tartalmakat, elzárja a személyes állományokat a széfbe és tárhelyvizsgálatot, illetve tisztítást végez. Hasonlóan komplex az Egészség, amely számolja a megtett lépéseket, kilométereket és a megmászott emeleteket, követi az edzéseket, a testsúlyt és az elégetett kalóriákat, plusz figyelmeztet a lustaságra.


[+]

A telefonkönyv letisztult, az elválasztók nélküli kontaktlista pedig a SIM-ekről, fájlból, online fiókokból és a telefonról és betölti a névjegyeket, többféle rendezési elvvel. Képezhetők kedvencek, a nemkívánatos számok blokkolhatók, akad névjegykártya-olvasó, a tárcsázóban pedig működik a gyorskeresés és a gyorshívás. Fogadni egyébként hangutasítással és az ujjlenyomat-olvasót megérintve is lehet. Talán csak én maradtam le róla, a szám nélküli tételek elrejtésének az opcióját mindenesetre nem találtam.


[+]

A billentyűzet feladatkörét a testreszabható, témázható, átméretezhető, magyarul is tudó, szinkronizálható szótárral felszerelt, szójavaslatokkal előálló és korrektúrázó SwiftKey tölti be, jobb virtuális klaviatúra nincs nagyon a piacon. A karakterek fölé a számsor dobható, a billentyűzet a képernyőn áthelyezhető és ujjhúzós bevitel is akad. Ekkora képernyőn kényelmes és pontos a bevitel. Az eszközök között van biztonsági mentés, email, óra, időjárás, kézikönyves súgó (HiCare), játékközpont (HiGame), jegyzetelő, eseménynapló (Todoist), hírolvasó (News Republic), témázó, tükör, számológép, iránytű, irodai csomag (WPS Office), zseblámpa és jól felszerelt naptár Google-szinkronizálással. A harmadik féltől a Facebook, a Twitter, a Booking.com és persze a komplett Google-csomag látogatott el.


[+]

A hangrögzítő kihasználja a négy mikrofon nyújtotta, irány szerinti felvétel előnyeit, ami jól jön konferencia rögzítésére és a különböző hangok utólagos elkülönítésére. Hatékony hangszűrés is besegít a zaj kezelésére. A találkozó mód mellett interjú és általános típusú rögzítés is választható. Az Okos vezérlő végzi a távirányítási feladatokat – az adatbázisában a T-s beltérihez és az öreg JVC tévéhez is volt séma, a különc cuccokhoz meg egyéni panelt lehet létrehozni, az infraport ugyanis tanítható. A vezérlőhöz van főképernyős és értesítési paneles widget.


[+]

A böngészési feladatok a Chrome végzi kitűnő gyorsasággal, a honlapok betöltésének a hálózati sávszélesség és nem a Mate 9 a korlátja. Ekkora és ilyen fényes kijelzőn órákig el lehet szörfözgetni, a 4000 milliamperórás telep állja a sarat. Nem gond akár egy tucat lap betöltése, és zseniális nugátos funkció, hogy egy-egy lapot egymás alá lehet dobni osztott képernyős módban. Szinkronizálható a Google-fiók minden könyvjelzővel, jelszóval és keresési előzménnyel, gyorsan lehet váltani asztali elrendezésre, van privát böngészés, megosztás és nyomtatás. Egyedül az egyéni nagyításhoz igazodó sortörés hiányzik, ami 5,9 hüvelyken megbocsátható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés