Minden mobilos profit kilenctizede az Apple-nél

Hirdetés

Ha nem is az Apple adja el a legtöbb okostelefont a piacon, a tény, hogy csak a csúcskategóriában versenyeznek újabb és régebbi termékeikkel, ami azt jelenti, hogy minden eladott eszköz után busás haszon üti a markukat. A Strategy Analytics friss jelentésében a cupertinóiak totális dominanciája rajzolódik ki a működési nyereség oldalán: a szeptember végével lezárult, harmadik negyedévben a mobilpiaci profit 91% maradt az ő konyhájukon, 8,5 milliárd dollárral, fizetőeszközre fordítva.


[+]

A Huawei, a Vivo és az Oppo egyaránt 200 millió dolláros működési nyereséggel zárt a fenti elemzőcég kalkulációja szerint, míg az összes többi szereplő ugyanennyit hozott össze együttvéve, bár azt meg kell jegyezni, hogy itt már a nyereséges és veszteséges teljesítmény különbözetéről van szó. Hiányzik a Strategy Analytics táblázatából a Samsung: a világ legtöbb okostelefonját értékesítő vállalatnak a harmadik negyedévben kellett először lenyelnie a Galaxy Note7 problémás startját majd piaci kivonását, és saját számolgatások szerint a következő két negyedévben is megcsappan a hatására a céges mobilos nyereség.

Előzmények

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

Hirdetés