Újratervezi az Apple az iPhone 7 Plus dupla kameráját?

Az általában megbízható KGI Securities az iPhone 8 továbbfejlesztett, dupla hátlapi kamerarendszeréhez közölt kéminformációkat.

Hirdetés

Az átlagfelhasználónak semmi szüksége nincs 12 megapixelnél nagyobb felbontásra, hiszen abból simán lehet A4-ben nyomtatni, és az eredmény tűéles marad, de még a 4K-s tévék is nagyjából csak 8 megapixelnyi információt tudnak megjeleníteni. Más a helyzet persze, ha a fényképezni kívánt téma messze van: hacsak nincs erre szakosodott megoldása egy okostelefonnak, marad a digitális, veszteséges nagyítás. Erre találta ki az Apple, hogy az iPhone 7 Plus hagyományos, nagylátószögű lencséje mellé kerüljön egy 2X-es zoomot jelentő, teleobjektíves kamera, ugyancsak 12 megapixelen.

Az Apple iPhone 7 Plusszal lőtt nagylátószögű és zoomfotóink [+]

Ez komoly előrelépést jelent nappal, távolabbi érdekességet lencsevégre kapva, este viszont, az apróbb szenzor és a gyengébb fényerejű optika miatt az iPhone gyakran visszavált az elsődleges szenzorra és a digitális zoomra, így elvész a teleobjektíves kamera minden erénye. Ennek az is az oka, hogy csak az elsődleges kamera kapott optikai képstabilizátort, ezért a másodlagossal lőtt képek, a hosszabb záridő miatt könnyen bemozdulnak. A Huawei a Mate9-cel ezt egyébként másként oldotta meg: ott a 12 és a 20 megapixeles szenzor egyszerre rögzít, és a digitális feljavítással együtt este előnybe kerülnek a zoomfotói az Apple felvételeivel összevetve.

Ilyen a két lencse és a négy LED közelről
Ilyen az iPhone 7 Plus hátlapi kamerarendszere közelről [+]

A KGI Securities jó ismert és értesült elemzője, Kuo Ming-Chi úgy hallotta, ezekre a problémákra készül az Apple gyógyírt találni, többek között a dupla optikai képstabilizálás bevetésével. Ez persze a modul méretnövekedésével, nagyobb precizitást igénylő gyártással és esetlegesen romló lencserajzolattal járhat, így ezekre is megoldást kell keresni. Kuo szerint az iPhone 8 5,1-5,2 hüvelykes OLED és 5,5-ös LCD variánsa már ezzel a továbbfejlesztett dupla hátlapi kamerarendszerrel érkezhet, míg a 4,7 hüvelykes alapmodell maradhat az egyelemes megoldásnál, ugyancsak optikai képstabilizátorral megtámogatva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés