Hirdetés

Huawei Mate 30 Pro - álmaimban Amerika visszainteget

Futuriszikus formával és kamerákkal, ám egyelőre Google-csomag nélkül érkezett a Huawei legjobbja tesztre. A kérdés így is adott: tényleg megéri a forma és a fejlesztés a felárat?

Videó, multimédia

Végre opció a 4K felvétel 60 FPS-sel, és valószínűleg az új SoC plusz az ultraszéles Cine optika is kellett, hogy a Huawei összerakja a dolgot, ami remekül sikerült. Nemcsak pazar a részletesség: stabil a fókusz, kiegyensúlyozott a mozgás (pedig az ultraszéles kamera csak elektronikusan kompenzál) és folyamatos a nagyítás az optikák között.

Igaz: ezen a felbontáson a zoomkamera nem vethető be, ám 4K / 30 FPS-re váltva már igen, így válik teljessé a lencsesor.

A lépés és a kézremegés se zavar be, ha nincs is a kiegyensúlyozás a legeslegjobbak szintjln. Korrekt a dinamika és kiegyensúlyozott a képkockasebesség a klipeket a telefonon és a PC-n visszanézve – a YouTube-on mintha picit darabosabb lenne a dolog.

A 1080p-s klipeket se szabad lesajnálni: itt is előrelépett a Huawei, kellő részletességet szállítva. A sztereó hang szélcsendben tiszta és részletes, észrevettem viszont szeles időben és hangosan morajló forgalomban, hogy az algoritmus vág, tompább hangokat rögzítve.

Éjjel is lehet videózgatni, egész jók az eredmények.

Végre teljes értékű a kézi videómód, azaz minden hátlapi optika esetében szabályozni lehet az expozíciót, a fókuszt, az érzékenységet, a fénymérést és a fehéregyensúlyt. Mivel hajlamos az automatika túlexponálni, a mód kapóra jön, bár itt már konkrétan szaggatott a 4K / 30-as felvétel, miközben kiegyensúlyozott a 4K / 60-as.


[+]

A slusszpoén a 256x-os szuperlassítás, 7680 FPS-en. Hogy mennyin? 7680 képkockán másodpercenként, bár lehet, hogy „csak” 1920 FPS interpolálásáról van szó (ezt onnan gondolom, hogy picit szaggatottak a videók). Akárhogy is: szinte megállítható vele az idő, még ha a 720p-s klipek tűélesnek nem is mondhatók. 960 FPS-en és 1080p-n máris jobb a helyzet. Persze ugyanaz a dolog korlátja: tizedmásodperceket lehet csak egyszerre lelassítani, és nagyon nehéz emberi reakcióval elkapni a kívánt pillanatot. Ezért ügyes segítség az automatikus mozgásérzékelés, amit a Mate 30 Pro magabiztosan megold. 240 FPS-sel már időlimit nélkül lehet lassítani, csak nem olyan látványos a dolog.

Szelfivideó sajnos legfeljebb 1080p-n és 30 FPS-sel készülhet, pedig a chipet és a 32 megapixeles kamera lehozhatná a 4K / 60-at is. Viszont jó a minőség, remek a képstabilizálás és HDR is van.

[+]

A zenelejátszó minden ismert formátummal megbirkózik, a Huawei app pedig online streaming szolgáltatással próbálkozik tesztjelleggel, szűkös adatbázissal, de ingyenes eléréssel. Kár, hogy a képernyő-hangszóróval ugrott a sztereó lejátszás: hiába szól tisztán és erélyesen a monó egység, könnyű eltakarni és nem az igazi dolog mozizáskor. Sokkal több ráadásul egy iPhone Pro tere, teltebben, mélyebben felszólalva, bár komolyzenében a Mate 30 Pro kifejezetten jó.


[+]

Mozizásban is: hatalmas kijelzője tökéletes feketékkel operál, és a HDR videók szinte lemásznak róla – csak a gyári szoftvert érdemes egy MX Playerre cserélni. Widevine L1 védelem nélkül a Netflix el sem indul, a Prime Video pedig alacsony felbontáson streamel. 3,5 milliméteres port sincs, se dobozolt átalakító, a mellékelt USB-C-s headset meg amolyan belépőszintű, bár egész korrekt darab. Külön vásárolt konverterrel minőségi, tiszta és dinamikus hang jut a fejhallgatókra, kellő hangerővel

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés