IFA 2018: Csendben megjött a Mate 20 Lite

Küszöbön az új Huawei Mate 20, de a hivatalos bemutató csak október 16-án lesz Londonban. Tele van pletykákkal a net, mi például úgy tudjuk, hogy kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval érkezik majd a kínai gyártó új csúcsmodellje, az is biztos, hogy a friss, Kirin 980-as chipset hajtja majd meg, viszont a Huawei addig is behozta a piacra a Mate 20 Lite nevű modellt, ami annyiból mindenképpen szokatlan, hogy ezt a csúcsgéppel egyidőben szokták megtenni. Az viszont nem annyira szokatlan, hogy nemigen verik a dolgok nagydobra, egyszer csak megjelenik a boltok polcain.


[+]

Ez annyira így volt idén, hogy az IFA területén a Huawei standon például egyetlen egy darab Mate 20 Lite sem volt kirakva, szemfülesek a Telekom óriási területén találhatták meg egy kis félreeső falon. Mi egyrészt célzottan mentünk már oda, másrészt viszont a Tech2-nek sikerült szert tenni már egy példányra is, úgyhogy videón is megnézhető, hogy a Mate 20 Lite miképp működik a gyakorlatban.

A készülékben a Huawei új, középkategóriás chipsetje duruzsol, a Kirin 710. Erre számítani lehetett, hiszen évek óta a 659-est használták, ami felett már kissé elrepült az idő. A nyolcmagos chipset egy Mali-G51-es grafikus gyorsítóval egészül ki, a RAM-mal viszont nem voltak szűkmarkúak, 4 GB található a készülékben. A kijelző 6,3 hüvelykes, a szenzorsziget felülről harap bele az 1080 x 2340 pixeles felbontásba.


[+]

Hátul két kamerát találunk, de ne számítsunk különösebb trükkre, a 20 megapixeles elsődleges szenzort csak egy 2 megapixeles segédkamera támogatja meg a portrék ügyesebb elkészítése miatt. Az előlapon viszont 24 megapixeles a felbontás, ami elég ütős, noha a P20 Pro hasonló modulja óta (is) tudjuk, hogy ez csak egy mérőszám és nem határozza meg az elkészült fotók minőségét. A hátlap alá 3750 mAh-s akkumulátor került, ami elegendőnek tűnik arra, hogy egy napnál tovább bírja szuflával a telefon, de a legfontosabb kérdés nyilván a készülék ára, ami 130 ezer forint lesz hivatalosan, szeptember 10-től pedig már itthon is megvásárolható.

Azóta történt

  • Huawei Mate 20 Lite - egy híján húsz

    Még az új csúcsmodellek előtt befutott a Lite verzió, friss Kirin 710-zel, négy kamerával és persze egy méretes, notchos kijelzővel. Megszorongatja a flagship killereket?

Hirdetés