Hirdetés

Huawei Ascend Mate - Tepsi, a haverom

Szoftveres extrák, multimédia, kamera

A Huawei szokásához híven az Ascend Mate is rendesen meg van pakolva extra szoftverekkel. Az AirSharing a gyártó felhőszolgáltatását használva teszi lehetővé fájlok megosztását, az egyszerűen csak DLNA névre hallgató program pedig a névadó szabványt használja erre a célra. A Kingsoft Office egy teljes verziós irodai szoftvercsomagot rejt, a Biztonsági mentés segítségével elmenthetjük és visszaállíthatjuk a rendszer állapotát. Ezek mellett egy fájlkezelő, egy alkalmazástelepítő, egy időjárásjelentő, egy zseblámpa, egy hangrözgítő, egy számológép és egy jegyzetelő is helyet kapott az alkalmazáslistában. Ezek mellett előre telepítve megkapunk néhány, a Play Store-ban egyébként is elérhető programot is, a Facebook, a Twitter és a Riptide GP is ott figyel a menüben.

Huawei Ascend Mate Huawei Ascend Mate

Zenehallgatásra a gyári Play Zene mellett a Huwaei megoldását is használhatjuk, mely egy kicsit több funkcióval rendelkezik, ilyen például a Dolby Digital hangzás és a dalszövegek megjelenítésének lehetősége. Videólejátszásra szintén kapunk egy egyedi alkalmazást a TPlayer személyében, mely simán viszi az 1080p felbontású tartalmakat is, továbbá a feliratokat is meg tudja jeleníteni, amennyiben azok neve megegyezik a felvételével. Végül, de nem utolsósorban egy FM-rádió is megtalálható a multimédiás alkalmazások listájában, mely automatikusan fel tudja térképezni az elérhető állomásokat, a velük kapcsolatos információkat azonban nem jeleníti meg.

Huawei Ascend Mate

A hátlapi kamera autofókuszos, segítségével legfeljebb 8 megapixeles, azaz 3264 x 2448 képpontos felbontású fotókat készíthetünk. Videót legfeljebb 1920 x 1080 képpontos felbontásban tud rögzíteni, a tesztfelvételért katt ide. A kameraszoftverben állíthatunk afelbontáson, a fehéregyensúlyon, az érzékenységen, a minőségen, aktiválhatunk különféle effekteket, bekapcsolhatjuk az időzítőt, a fotókhoz pedig GPS-koordinátákat is rendelhetünk. A képminőség erős közepes: a vonalélesség és a színhűség rendben van, a dinamikatartomány viszont alacsony, a zaj mennyisége közepes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés